Seniorska momčad Orača

Momčad Orača iz Petrijanca boravila na pripremama u Istri

| 8.3.2018. u 10:54h | Objavljeno u Sport

Županijski drugoligaš Orač iz Petrijanca, pod vodstvom predsjednika kluba Stjepana Klanečeka i tajnika-igrača Matije Telebara boravio je od 1. do 4. ožujka na pripremama u Istri,u resortu Centinera u Banjolama.

Uz svakodnevne treninge odigrana je i utakmica sa sastavom Skorba iz Slovenije, u kojoj je rezultat bio 2:2, a strijelci za ekipu iz Petrijancu bili su Matija Klaneček i Deni Žnidarić.

Trener - igrač Ivan Telebar na raspolaganju je imao 18 igrača, a radilo se na terenu s umjetnom travom, dvorani za fitness i hotelskom bazenu. Treba istaknuti je da su igrači sami platili troškove boravka, a za prijevoz i opremu klub zahvaljuje sponzorima Josipu Bedeniku, Miva Montu d.o.o, Niskogradnji Huđek i Telecommu d.o.o., kao i općinskom načelniku Željku Posavcu na pomoći u organizaciji priprema.

NK Orač najstariji je sportski kolektiv na području općine Petrijanec, koji kontinuirano djeluje od svog osnutka 1. srpnja 1947. „Orač“ predstavlja simbol Petrijanca u društvenom i sportskom smislu, bio je izvorište osnivanja i drugih društava na području općine i šire te se može reći kako je NK „Orač“ perjanica svekolikog sportskog i društvenog života u Petrijancu.

U klubu danas funkcionira preko 150 osoba, što organizacijskih što podupirajućih članova, a u toj brojci je stotinjak igrača koji funkcioniraju u nekoliko sekcija: škola nogometa, limači (U – 10), pioniri – U-14, juniori i seniori.