Momčad GRK Varaždina 1930 očekivano u četvrtfinalu hrvatskog Kupa

| 16.3.2016. u 18:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Momčad GRK Varaždina 1930 očekivano se plasirala u četvrtfinale hrvatskog rukometnog kupa, nakon što su danas u dvorani na Dravi pobijedili sastav riječkog Zameta rezultatom 32:28, poluvrijeme 15:9. Pobjeda favorita, vodećeg sastava Premijer lige, ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Gosti su imali samo jedno vodstvo i to na početku utakmice u 5. minuti kada je Hrvatin zabio za 1:2. Od tog trenutka rezultatska prednost bila je na strani Dabrova, koji su na poluvrijeme otišli sa šest golova prednosti. Najzaslužniji što Zamet nije imao veći rezultatski zaostatak bio je golman gostiju Dino Slavić koji je u prvom dijelu sakupio šest obrana, a domaći vratar Matija Špikić nakon 30 minuta imao je 9 obrana.

U prvom dijelu u varaždinskom sastavu najučinkovitiji su bili Ivan Horvat sa četiri, te Šipić i Marčec s po tri gola. U završnici prvog dijela zbog prekršaja nad Bruno Villi Zobecom, točnije udarca rukom u glavu, dobio je Matija Golik.

Ni u nastavku utakmice gosti nisu ozbiljnije zaprijetili domaćem sastavu, koji je na kraju slavio s 32:28. Najučinkovitiji kod domaćina bili su Ivan Horvat sa 7, te Šipić, Vidaček i Marčec s po pet golova.