Momčad Vidovca do sada su u Kupu pobjeđivali Buzet i Zamet, mogu li večeras biti bolji i od susjeda iz Varaždina? Foto: Krešimir Đurić

Mogu li rukometaši Vidovca večeras iznenaditi Dabrove u 1/4 finalu Kupa?

| 15.3.2017. u 08:30h | Objavljeno u Sport

Voljom ždrijeba u četvrtfinalu hrvatskog rukometnog Kupa večeras će se u školsko - sportskoj dvorani u Vidovcu u 19 sati sastati domaći prvoligaš Vidovec i premijerligaš GRK Varaždin 1930. Domaći sastav, kojeg trenira Igor Senečić, već je pokazao da ne priznanje status papirnatog favorita, jer su lani iz Kupa eliminirali Buzet, a ove su sezone preko Zameta došli do Dabrova.

Jedan od najiskusnijih u redovima Vidovca Damir Turković (36) kojemu je to sedma sezona u klubu i bio je dio povijesti kada je tadašnji Vidovec Bios došao do Premijer lige, očekuje dobru utakmicu.

- Lani smo u Kupu odigrali utakmicu s PPD Zagrebom, a željeli smo dovesti višestrukog hrvatskog prvaka u Vidovec, a poslije PPD Zagreba GRK Varaždin 1930 nam je zbog povijesti i blizine, najatraktivniji suparnik i željeli smo upravo protiv njih odigrati u četvrtfinalu. S obzirom da smo u prvom dijelu prvenstva riješili pitanje ostanka u ligi, a ambicija za Premijer ligu nemamo, nakon pobjede sa Zametom, uslijedilo je opuštanje u momčadi i slabiji rezultati u prvenstvu, no utakmica koja nas očekuje u srijedu je potpuno drugačiji susret - naglasio je Turković.

Vidovec do sada nije bio na final fouru Kupa u Umagu, može li ovaj put ostvariti taj uspjeh?
- Sportski se nadati, a normalno je da želiš pobijediti kada izađeš na teren, pa se i mi nadamo upjehu protiv GRK-a. Izgledi su 60:40 u našu korist, a formula našeg mogućeg uspjeha je u srcu, želji, navijačima, atmosferi, te u iskustvu naših igrača. Devedest posto igrača GRK-a nije igralo u atmosferi kakva će biti na utakmici u srijedu i u tome vidim našu prednost, a igrat će se samo jedna utakmica, u kojoj je sve moguće - naglasio je Turković, koji, zbog ozljede križnih ligamenata desnog koljena, momčadi pomaže samo u obrani i ovo mu je posljednja igračka sezona.

Momčad GRK Varaždina 1930 susret dočekuje bez dosadašnjeg trenera Vladimira Vujovića, koji je u ponedjeljak, a nakon poraza od Rudara u gostima, sporazumno raskinuo ugovor s klubom. Kapetan Dabrova Jurica Vidaček dvije je sezone proveo u redovima Vidovec BIOS-a, a u sastavu Dabrova je od prvih dana.

- Zadovoljni smo što nam je Vidovec suparnik u četvrtfinalu, a htjeli smo izbječi PPD zagreb i Nexe, dok s ostalim ekipama možemo igrati. Bit će to zanimljiva utakmica, u kojoj će se za polufinale boriti dvije momčadi iz Varaždinske županije. Susret će biti težak, pred punom dvoranom, a pritisak će biti na oba sastava - rekao je Vidaček, koji je bio i igrač tadašnjeg prvoligaša Varteks Di Capria, kada su izgubili Kup susret u Vidovcu.

- Situacija u klubu tada baš nije bila dobra, dok je Vidovec Bios bio u naletu, i iako su bili drugoligaši uspjeli su nas pobijediti pred punom dvoranom - prisjeća se Vidaček.

Ističe da njegova momčad na večerašnjem susretu ne bježi od uloge favorita.
- Čuda su moguća, ali ako ćemo odigrati svoju igru uopće ne treba sumnjati tko će pobijediti. Kvalitetniji smo, iako možda nemamo toliko iskustva kao oni. Gledali smo ih na susretu protiv Zameta, gdje su gosti pali pod pritiskom publike, jer u Premijer ligi nema utakmica na kojima je takva atmosfera. Ne smijemo pasti pod taj pritisak i nadam se da ćemo treći put biti sudionici završnice Kupa- zaključio je Vidaček.