Članovi varaždinskog PK Barok na GP mitingu u Zagrebu Foto: PK Barok

Mladi plivači Baroka u Zagrebu osvojili osam odličja

| 10.4.2017. u 18:02h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda članovi varaždinskog Plivačkog kluba Barok nastupili su na 14. Festivalu plivanja u Zagrebu, koji je ujedno i 6. postaja mini Grand Prix natjecanja.

Okupilo se ukupno 492 plivačica i plivača iz 24 hrvatska kluba a Barok su predstavljali: Niko Balenta, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Erik Hunjek, Bruno Obrstar, Danijel Gašparić, Filip Kukec, Matej Đaković, Petra Gašparac, Nika Dobovičnik, Lana Cvetko, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anamarija Zavrtnik, Mila Mitrović, Dora Jurak, Elena Balažinec i Katja Balažinec.                                   

Plivači Baroka ostvarili su izniman uspjeh i osvojili 8 medalja, te isplivali veliki broj osobnih rekorda. U subotu se najviše istaknula Nika Dobovičnik s osvojenim zlatom i isplivanom A normom na 800 slobodno u C kategoriji, te 4.mjestom na 200 mješovito.

Izvrsna je bila i Leona Juriša s dvije bronce  na 100 delfin i 200 leđno u D kategoriji. Filip Kukec je bio 5. na 100 slobodno u istoj kategoriji, te Niku Balentu koji je isplivao svoju prvu A normu, i to u disciplini 200 delfin, te ujedno osvojio odlično 4. mjesto u konkurenciji dječaka 2005. godišta.

Erik Hunjek bio je korak do medalje u disciplini 400m slobodno. U nedjelju,drugog dana natjecanja, Leona Juriša osvojila je dvije zlatne medalje u disciplinama 400 mješovito i 200 delfin. Nika Dobovičnik je osvojila zlato na 100 slobodno u C kategoriji, dok je u istoj disciplini do svoje prve medalje doplivala Anamarija Zavrtnik (bronca). Također, Anamarija je bila 5. na 400 slobodno.

Ugodno je iznenadio Luka Kokotec sa srebrom na 800 slobodno u C kategoriji.  Niko Balenta je ponovno bio 4; ovaj put na 100 delfin, a Erik Hunjek i Luka Štumberger su odlično isplivali 200 mješovito, te uz osobne rekorde doplivali do 5, odnosno do 6. mjesta.

Kadetkinje Petra Gašparac isplivala je A normu za nastup na PH u disciplini 100 slobodno, a Lana Cvetko ima isplivanu B normu u istoj disciplini.