Mlađi kadeti RK Varaždin šesti su u Hrvatskoj Foto: rk varaždin

Mlađi kadeti RK Varaždin šesti u Hrvatskoj

| 21.5.2017. u 15:22h | Objavljeno u Sport

Mlađi kadeti RK Varaždin zauzeli su šesto mjesto na završnici državnog prvenstva porazom od RK Balić&Metličić nakon sedmeraca.
Nakon početnog vodstva Splićana od 2:0, utakmica se ušla u izjednačene vode. Igralo se gol za gol iako je Varaždin bio taj koji je lovio minus od jednog gola.

Tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena Balić&Metličić ponovo odlazi na +2 zahvaljujući dvama pogocima Filipa Gajića.
U nastavku već nakon pet minuta igre splitska momčad prelazi u vodstvo od četiri pogotka nakon što je gol pogodio Stipe Mirčeta. Ipak u nevjerojatnoj završnici Varaždin je sa sirenom izborio sedmerce. Balić&Metličić je minutu prije kraja imao 21:19, a nakon što su zabili gol za 21:20 Varaždinci su igrali pressing kroz koji je Lovro Puček uspio oduzeti loptu Splićanima, zabiti i izboriti lutriju sedmeraca.

U seriji na tri sedmerca jedan su promašili Varaždinci i peto mjesto pripalo je Balić&Metličiću. Najbolji strijelac Splićana bio je Marin Tadić sa sedam pogodaka, dok je pet za Varaždin zabio Lovro Puček.