Martin Vugrinec (4) trenirao je na četiri staze u Španjolskoj i na njima je motociklom odvozio oko 1 600 kilometara

Martin Vugrinec zadovoljan zimskim pripremama uoči početka IDM-a i AA prvenstva

| 3.3.2018. u 14:26h | Objavljeno u Sport

Najbolji hrvatski motociklist u klasi Superstock 600 u 2017. godini, Novomarofčanin Martin Vugrinec, odradio je zimski trening u Španjolskoj. Od 10. do 27. veljače s ocem i šefom svog tima Ivicom Vugrinecom, prevalio je oko 5 tisuća kilometara i obišao četiri staze Circuito de Almeria, Cartagena, Circuit Ricardo Tormo u Valenciji i Calafat. Na njima je motociklom odvozio oko 1 600 kilometara.

- Motociklizam je jako skupi sport, a kao i u svakom sportu bez kvalitetnog treninga ne mogu se očekivati rezultati. Izrazito je teško, s obzirom na meteorološke prilike, treninge odrađivati u Hrvatskoj, stoga smo bili prisiljeni otići u nama najbližu destinaciju, Španjolsku, koja i nije baš toliko blizu. Već smo prošle godine imali trening u Španjolskoj i to zahvaljujući ponajprije mom ocu koji se jako odricao da bi uspio skupiti potrebna financijska sredstva za odlazak na pripreme. Ove smo godine, zahvaljujući sponzorima, pripreme odradili na višem nivou, a trenirali smo na jednoj stazi više nego lani. Sve je prošlo jako dobro, upravo onako kako smo planirali - komentirao je Martin Vugrinec vrijeme provedeno u Španjolskoj.

Od ove sezone Vugrinec će skupljati bodove i boriti se za titule u tri natjecanja, Alpe Adria prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske, gdje će i braniti lani osvojene naslove, te po prvi puta u prestižnom njemačkom IDM-u.

Kakve su mu ambicije i kada se vidi kao prvi hrvatski sudionik Svjetskog motociklističkog prvenstva pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti, koji izlazi u utorak, 6. ožujka.