Martin Vugrinec prvi na jučerašnjoj prvoj utrci za PH na Grobniku

| 3.4.2016. u 08:09h | Objavljeno u Sport

Novomarofčanin Martin Vugrinec, koji je prošle sezone bio prvi i do sada jedini hrvatski sudionik prestižnoga motociklističkog natjecanja Red Bull Moto GP Rookies Cup, ove će godine nastupiti na tri velika natjecanja. Vozit će prvenstvo Alpe Adria, koje se sastoji od deset utrka, zatim IMRC internacionalni kup, koji ima 6 ili 8 utrka, te prvenstvo Hrvatske.

Na jučerašnjoj prvoj utrci za prvenstvo Hrvatske na Automotodromu Grobnik kod Rijeke, osvojio prvo mjesto u svojoj klasi. Najbrže ostvareno vrijeme bilo mu je 1.33.200. Sutra je na rasporedu druga vožnja. Vugrinec se natječe u klasi 600 superstock, na novom Kawasakiju ZX6 R, član je Prvoga hrvatskoga motociklističkog kluba Zagreb, a vozi za Lutec Racing Team. Njegov matični, bazni tim je Vugrinec Racing Team.

Martin je u potpunosti spreman za sezonu, trenirao je naporno, svakodnevno cijelu zimu, u teretani i na biciklu, a bili smo i na skijanju, što mu je veoma koristilo. Planiramo odvoziti i barem dvije utrke europskog prvenstva i jednu utrku završnice Svjetskog prvenstva u Španjolskoj na kraju sezone ako će financije to dopuštati – naglasio je Martinov otac Ivica Vugrinec, koji se brine za njegovu karijeru i jedan je od mehaničara u njegovu timu.

Motocikl je pripremila obitelj Vugrinec, uz pomoć najvećih hrvatskih stručnjaka.

Pomagali su nam Marko Slavić iz Rijeke (tvrtka Lutec Racing), inače vodeći stručnjak za ovjes na ovim prostorima i jedan od dvojice Martinovih mehaničara u sljedećoj sezoni, te Zdravko Petričević, vinkovčaki doc dyno, najveći stručnjak za elektroničko mapiranje i podešavanja motocikala u našj državi i šire, također važan član Martinova tima. Ostatak posla oko gradnje trkaćeg motocikla i mehaničkog tuniranja pogonskog agregata odradili smo Martin i ja, a rezultati su već sada zapanjujući – rekao je Ivica Vugrinec.

Obnovljeni su sponzorski ugovori s većinom starih i stalnih sponzora, a napravljeni su i neki novi ugovori.

Najveću podršku i dalje imamo od Bernarde, PZC-a i Geobima, Uniora, Dunlopa (Unikomerc) i Cometa, a novi su MB Produkt, Intercars i Vivas vending, zatim slovenski Jani Race, proizvođač plastičnih i karbonskih komponenti za trkaće motocikle, a s nekim potencijalnim sponzorima upravo pregovaramo – zaključio je Ivica Vugrinec.