FOTO: Godišnjim koncertom Ježeki svima zaželjeli sretne blagdane Foto: KUD Ježek Beretinec

FOTO: Godišnjim koncertom Ježeki svima zaželjeli sretne blagdane

I.D./Varaždinske vijesti | 22.12.2015. u 08:04h | Objavljeno u Društvo

Godišnjim koncertom u prepunom društvenom domu u Poljani Biškupečkoj, članovi Kulturno-umjetničkog društva "Ježek" iz Beretinca i njihovi gosti u nedjelju, 20. prosinca na najbolji su mogući način zaželjeli sretne blagdane svojim sumještanima.

- Čitava 2015. godina za članove KUD-a "Ježek" bila je godina za pamćenje. Stoga nije bilo teško prirediti i godišnji koncert za pamćenje - ističu beretinečki folkloraši. Na koncertu u Poljani Biškupečkoj okupilo se nešto više od 200 ljudi.

Na pozornici su se izmjenjivali dječja i odrasla folklorna skupina, tamburaški sastav te gosti - Zbor mladih "Put života" Župe Sveti Ilija i Folklorno društvo "Rožmarin" iz Dolene u Sloveniji. Ježeki su novoj i staroj publici pokazali program koji je obilježio njihovu 2015. godinu, ali i nove stvari na kojima su radili čitave godine.

Tako je na godišnjem koncertu po prvi put izvedena prva koreografija izvornog folklora – "Vincekovo v Beretincu". Koreografija je rezultat cjelogodišnjeg istraživanja i rada koreografa i voditelja folklora Krešimira Plantaka i ljudi iz beretinečkog kraja, koji su bili kazivači ili su iz ormara izvadili stare stvari i odjevne predmete svojih djedova i baka. U izvedbi sudjeluju svi aktivni članovi KUD-a, od najmlađih do najstarijih.

- Važno je reći, a to je naglasio i autor koreografije, da smo jedino društvo u Republici Hrvatskoj koje koreografski obrađuje temu Vincekova - ističu iz KUD-a Ježek.

Na kraju koncerta, predsjednik KUD-a "Ježek" Ilija Fijok zahvalio je gostima koji su uljepšali koncert svojim izvedbama, svim članovima na predanom radu čitave godine i Mjesnom odboru Poljana Biškupečka koji je beretinečke folkloraše primio u svoj društveni dom, prostor u kojem su, kako je istaknuo, mogli pokazati sve što znaju.

Brojnoj publici zaželio je sretne i blagoslovljene blagdane, a posebnu zahvalnost iskazao je voditeljima tamburaša i folklora, Franji Plantaku i Krešimiru Plantaku, bez kojih, kako je naglasio, uspjesi KUD-a "Ježek" ne bi bili mogući.