Marocchino šokirao Hudeka, Iceki Črešnjevo, veterani Slobode Lepoglavu Foto: Zimsko prvenstvo Varaždina

Marocchino šokirao Hudeka, Iceki Črešnjevo, veterani Slobode Lepoglavu

| 23.12.2017. u 12:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je završen peti natjecateljski dan 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. U pet odigranih utakmica dogodila se tri iznenađenja.

Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus odigrao je 3:3 s iznimno raspoloženom ekipom Buffeta Mladost, nakon dviju pobjeda, jeden protiv lanjskih finalista Art metala Junajted. Iako bez prvog igrača Darija Jerteca, vodili su i 1:0 i 2:1, dok su malonogometaši iz Novaka izjednačavali s dva pogotka Josipovića pa i dvije minute prije kraja preokrenuli iz šesterca, ali je u zadnjoj minuti Vrbnjak zabio opet za novi povratak u egal i konačnih 3:3.

Baka iz Gojanca se protiv Art metala Junajted dugo odupirala, ali na kraju ipak 2:0 za favorita, golovima Libera u 17. i Malnara u posljednjoj minuti, uz napomenu da su Gojančani kod aktivnog rezultata imali tri odlične prilike, posebno Mihael Melnjak u 20. minuti kada je promašio praktički prazan gol.

Zagrebački Fimatosport trebao je odigrati dvije utakmice, s Črešnjevom i Icekima, međutim Zagrepčani su u posljednji trenutak odustali od turnira pa su hakleri iz Črešnjeva i Kućana odigrali svoj međusobni susret skupine, ujedno susret za prvaka grupe. Bilo je neizvjesno, borbeno, s puno prilika, ali bez pogodaka sve do 10 minuta prije kraja. Tad je konačno Ivan Režić zabio za Črešnjevo, činilo se da je otpor Iceka slomljen. I onda šok za navijače Črešnjeva u zadnje dvije minute kada sjajni Matija Soldatek prvo petom zabio na jedan oštar ubačaj za poravnanje, a onda u zadnjoj minuti još jednom „probio“ vratara Sebastijana Slunjskog za 2:1 pobjedu Iceka i osvajanje grupe.

Hudek Trgotrans i CB Marocchino se nalaze u "skupini smrti“, vjerojatno najjačoj ikad s četiri potpuno izjednačene ekipe, a dosad je ponudila iznenađenje na iznenađenje. U zadnjoj utakmici grupe, Hudeku Trgotransu je trebala bilo kakva pobjeda za osvajanje skupine, remi pak bi izbacio obje ekipe i dalje gurnuo Srpak i Jelenu Trade, dok je Marocchinu trebala pobjeda od bar dva razlike za prolaz dalje. U 8. minuti Emanuel Škvarić je doveo Marocchino u vodstvo, ali je već tri minute kasnije Bruno Piskać izjednačio iz šesterca. Novih pogodaka nema sve do tri minute prije kraja kada je Luka Modrić zabio za 2:1 Marocchina. Hudek tada otvara karte, izvlači vratara i preuzima potpuni rizik, rizik koji su Varaždinci iskoristili. U posljednjih 90 sekundi Škvarić povisuje na 3:1, a utakmicu također drugim pogotkom zaključuje Modrić, za visokih 4:1. Favoriti skupine Hudek Trgotrans i Jelena Trade ispadaju, a dalje idu Srpak i Marocchino.

Za kraj dana, veteranski sraz starih znanaca, Lepoglave i SlobodeMiroslav Vrbanić je na golu Slobode zaustavljao projektile Hutena i društva, no unatoč tome Lepoglava je dva puta povela. Frketin je zabio za 1:0, Pokos izjednačio pa Frketin opet zabio za 2:1, a onda veliki preokret CB Slobode. Pokos je šest minuta prije kraja poravnao, a Tomičić tri minute prije kraja preokrenuo, za 3:2 pobjedu Varaždinaca.

Danas program donosi 10 utakmica već od 16 sati, ostala su još svega tri dana prvoga kruga, love se pozicije za osminu finala. Dolaze stari znanci Prijatelji Roberta Murića iz Bednje, Svježa jaja Vuk iz Čehovca, krapinski ASO Ponos i zagrebački Džani Promet, veliki derbi odigrat će i veteranski susjedski sportski rivali, Hudek Trgotrans iz Biljevca i CB Stars iz Koretinca. Nova malonogometna uzbuđenja su zajamčena.

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg