I. osnovna škola Varaždin Foto: VV arhiva

Prvoj osnovnoj školi Varaždin odobren novi Erasmus projekt vrijedan 5.500 eura

Varaždinske vijesti | 8.5.2018. u 10:56h | Objavljeno u Društvo

Iako I. osnovna škola Varaždin trenutno provodi pet Erasmus+ projekata, školski projektni tim nastavlja s tom praksom kako bi svi zainteresirani odgojno–obrazovni djelatnici, ali i učenici imali priliku sudjelovati na međunarodnim edukacijama te stjecati iskustva i nova znanja u školama diljem Europe.

Od iduće školske godine škola ulazi u novi Erasmus KA1 projekt "Kroz vrata Europe do škole budućnosti", čiji su glavni ciljevi poboljšanje kvalitete i učinkovitosti sustava obrazovanja i osposobljavanja djelatnika primjenom IKT-a te povećanje inovativnosti i kreativnosti kod učenika razredne i predmetne nastave. U sklopu ovog dvogodišnjeg projekta čija vrijednost iznosi 5.518.00 eura na razmjenu iskustva i primjera dobre prakse odlazi četiri učitelja I. osnovne škole Varaždin – dvoje u CEIP BERNARDINO PÉREZ u Španjolskoj, a dvoje u OŠ Bistrica ob Sotli u Sloveniju. Projektnu prijavu pisala je školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec, a projekt će biti financiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

- Zahvaljujući i novim Erasmus KA2 projektima, od iduće školske godine, učenici će imati prilike otputovati u partnerske škole Europe (Španjolsku, Italiju, Švedsku, Portugal, Tursku, Grčku, Cipar, Austriju, Sloveniju, Njemačku) te zajedno sa svojim vršnjacima učiti kroz igru, osmišljavati i samostalno izrađivati edukativne igre za nastavu iz povijesti i geografije, programirati i izrađivati robote te se upoznati s povijesnim, kulturnim i tradicionalnim obilježjima partnerskih zemalja. I. osnovna škola Varaždin dosad je kroz Erasmus+ programe izvukla više od 100.000.00 eura, a ukoliko svi prijavljeni projekti budu pozitivno ocijenjeni, od nove školske godine taj bi iznos mogao biti i duplo veći – rekla je projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec.