Marija Kosi ostvarila pobjede protiv predstavnica Bugarske, Irana i Tunisa te izborila finale protiv predstavnice Francuske Cirelle Giordyas Foto: Omega Varaždin

Marija Kosi u Areni Varaždin na Svjetskom prvenstvu u combat savateu izborila finale

| 25.6.2017. u 18:31h | Objavljeno u Sport

Na Svjetskom prvenstvu u combat savateu koje se održalo u Varaždinu od 23. do 24. lipnja u Varaždinskoj Areni, jedina ženska predstavnica od 11 boraca Hrvatske reprezentacije, Marija Kosi iz Savate kluba Omega Varaždin, plasirala se u finale svjetskog prvenstva koje će se održati krajem godine.

Pobjedama nad članicom bugarske reprezentacije te predstavnicom iz Irana završila je prvi dan natjecanja sa dvije pobjede i bila je bliža postavljenom cilju. Drugi dan je ostvarila pobjedu nad predstavnicom iz Tunisa te osigurala plasman finale. U finalu će se boriti protiv predstavnice Francuske Cirelle Giordyas protiv koje je upisala jedini poraz na kvalifikacijama pa se očekuje da će u finalu pokušati poravnati rezultat.

- Želim se zahvaliti prvo svojim trenerima Emeriku Večeriću i Miljenku Rožmariću i naravno svima mojima iz najboljeg kluba Omega Varazdin za koji i boksam i trčim. Hvala svim mojim prijateljima iz kluba na podršci ova dva dana, i roditeljima djece iz kluba. Hvala i svima drugima koji su došli bodriti i navijati i mene i ostatak Hrvatske reprezentacije. Zahvalila bi se trenerici ženskog dijela Savate repke Željka Jarec koja je stalno bila uz mene, i naravno ostatku rukovodećeg kadra reprezentacije - objavila je na svom Facebook profilu Marija Kosi.

Od domaćih predstavnika napomenimo i predstavnika Savate kluba Varaždin, Antuna Viličića, koji je došao u kvalifikacijama do polufinala, ali je izgubio protiv predstavnika iz Ukrajinske reprezentacije te nije izborio finale. Hrvatska savate reprezentacija je također osvojila dva juniorska zlata koja su osvojili predstavnici Pit Bull-Splita, a finale je izborio i predstavnik Stubice.