Lumen Majstori bili su drugi u Ptuju u konkurenciji 16 ekipa

Lumenovi osmogodišnjaci drugi u Ptuju, sedmogodišnjaci peti

| 9.5.2016. u 11:47h | Objavljeno u Sport

Škola nogometa Lumen proteklog je vikenda sudjelovala na jakom međunarodnom turniru „Mladi Dravaš“ u Ptuju, u konkurenciji Dinama (HRV), Maribora (SLO), Sturma (AUS), Szombathelyja (MAĐ), Bijeljine (BiH) i desetak drugih klubova iz pet spomenutih zemalja, u dvije konkurencije – Lumen Majstori nastupili su u uzrastu U-8 (rođeni 2008. i mlađi), a Lumen Tigrići u uzrastu U-7 (rođeni 2009. i mlađi).

Lumen Majstori još su jednom oduševili, osvojivši u konkurenciji 16 ekipa sjajno drugo mjesto, pokleknuvši tek u finalu sa zagrebačkim Dinamom. Prije toga, Lumeni su u skupini pobijedili vršnjake slovenskog prvaka Maribora čak 3:0, Bijeljinu iz BiH 2:1 i još jednu slovensku ekipu, Bistricu iz Slovenske Bistrice s identičnih 2:1. U četvrtfinalu nije bilo milosti niti za Aluminij iz Kidričeva (2:0) da bi u polufinalu Lumeni dobili stare znance iz Zagrebačke lige – NK Lokomotivu – 3:2. U finalu je Dinamo pobijedio čak 7:0, ali je slično prošao i veliki Sturm iz Graza u polufinalu (7:1), što je jasan pokazatelj koliko je selekcija u maksimirskoj školi razina više od svih klubova u regiji.

Sjajnom rezultatu Lumen Majstora u nedjelju treba svakako dodati i subotnje peto mjesto Tigrića u godinu dana mlađem godištu. I tu su Lumeni bili odlični u skupini, nakon remija sa zagrebačkom Lokomotivom (1:1) s glatkih su 5:0 pobijedili Maribor Tabor i s 3:1 NK Bistricu. U četvrtfinalu su Tigrići naletjeli na domaćina Dravu i izgubili s minimalnih 1:0, što ih je gurnulo u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta. Lumen Tigrići su u nastavku dobili glatko i mađarski Haladas (4:0) i mariborski Marinko Galič (3:0) te su završili turnir kao peti, ali sa zaista sjajnim učinkom – četiri pobjede, jedan remi i jedan nes(p)retni poraz, uz fantastičnu gol razliku 16:3.

Lumenovi natjecatelji već će dolazećeg vikenda u nove obveze, Tigriće čeka prvo kolo Regionalne lige nogometnih vrtića, a Majstore zaostale utakmice Zagrebačke dječje lige.