Lumeni uz bok Dinamu i Hajduku!

| 1.4.2016. u 09:42h | Objavljeno u Sport

Nakon velikog splitskog uspjeha ovog će petka Lumeni proslaviti na poseban način – na svojem TTS-u domaćini su humanitarnoga koncerta uz koji će prezentirati i novu klupsku himnu, internetske stranice kluba, ali i predstaviti – novog trenera

Treću godinu u nizu Nogometni klub Adriatic iz Splita organizira svoj turnir pod radnim nazivom „Prvi nogometni koraci“. U jakoj međunarodnoj konkurenciji, gdje je u tri dana održavanja snage odmjerilo 48 ekipa u tri godišta iz ponajboljih klubova regije, čast sudjelovanja imala je i Škola nogometa Lumen sa svojim Majstorima, u 2008. godištu.

A Lumen Majstori tu su se i doista pokazali kao – pravi majstori. Krenuli su doduše sramežljivo, neugodnim 6:0 porazom od velikog Hajduka, međutim već u idućem kolu u skupini varaždinski je sastav Lumena slavio protiv zagrebačke škole nogometa Bubamara s gotovo jednako visokih 4:0.

Uoči odlučujuće treće utakmice – drugog dana održavanja turnira - sve su ekipe imale po identična tri boda i sudbina je bila samo u rukama (nogama) samih Lumena. Koji su protiv domaćeg Adriatica II bili opet superiorni, pobijedili 4:1 i izborili četvrtfinale. A tamo opet domaćin, ali – prva momčad organizatora turnira. I opet majstorsko izdanje Varaždinaca, još uvjerljivijih 5:1, za glatki plasman u polufinale.

Sama završnica igrana je trećeg dana održavanja, u polufinalu je Lumen opet morao na noge Hajduku. Ovoga puta „bili“ nisu više bili nimalo dominantni, mali Varaždinci su držali egal veći dio utakmice, na kraju je presudio jedan jedini pogodak.

S minimalnih 1:0 Hajduk je izborio finale sa zagrebačkim Dinamom, Lumenu pak je ostalo „malo finale“, utakmica za 3. mjesto protiv Uniona iz obližnje Podstrane, poznate i po tome što je najveći investitor te škole nogometa poznati nogometaš Luka Vučko.

Međutim, Lumeni nisu imali tu milosti, upisali su i četvrtu super uvjerljivu pobjedu – 5:1, na kraju s četiri pobjede i dva poraza od velikog Hajduka te s ukupnom gol razlikom 18:10 osvojili sjajno 3. Mjesto. Od 16 ekipa, ispred sebe su pustili samo Dinamo i Hajduk (trofej je otišao u Maksimir). I uzeli još jedno veliko priznanje – Dani Pintarić izabran je u najbolju sedmorku turnira!

Sve to Lumeni će imati prilike proslaviti ovoga petka (1. travnja) na velikoj fešti koju organiziraju u svojem „domu“ – sportskom centru TTS. Naime, uz koncert Medina Edina premijerno će se izvesti i nova klupska himna, prezentirati će se internetske stranice Škole (www.lumen-sport.com), ali i predstaviti novi, četvrti član stručnog stožera. „Lumendan“ kako oni zovu svoj temstaki party počinje u 20 sati.

Označeno u