Likovna radionica samo je jedna od manifestacija ovogodišnjeg festivala

FOTO: Likovnom radionicom počeo 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

| 12.5.2017. u 12:38h | Objavljeno u Sport

Likovnom radionicom u Balonu 1 sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju, danas je počeo 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

U ovoj manifestaciji sudjeluju polaznici dječjih vrtića „Bajka“, „Čira-Čara“, „Društvo Naša djeca“, „Palčić“, „Panda“, „Pinokio“, „Sv. Uršula“, „Vlakić“, „Zečić“, „Zeko“ te Dječjeg vrtića „Varaždin“ (Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska).

Olimpijski festival dječjih vrtića održava se diljem Hrvatske, a predsjednik Zajednice Alen Runac podsjetio je da je krenuo upravo iz Varaždina prije 18 godina.

Naš tadašnji tajnik, Dragutin Posavec, krenuo je s tom inicijativom u koju je bilo uključeno sedam vrtića. Danas se to proširilo po cijeloj Hrvatskoj i tisuće djece je uključeno u projekt. Za njih to puno znači jer uključenjem u sportske aktivnosti sutra se neki klinci nastavljaju baviti sportom i treninzima. Kao sportaš i sportski djelatnik to pozdravljam jer je dobro za formiranje karaktera, tjelesno i psihičko zdravlje djece – rekao je Runac te dodao da se Zajednica trudi iz godine u godinu unaprjeđivati manifestaciju.

Ova manifestacija privlači najviše gledatelja na stadion „Sloboda“. Ovo je i poziv roditeljima, bakama i djedovima, rodbini i prijateljima, iako su svi već spremni i znaju da je u četvrtak veliko finale na „Slobodi“ – kazao je predsjednik Zajednice, a glavni tajnik Patrik Koščak podsjetio da nakon likovne radionice na temu „Najdraži sport“, koju je vodio akademski kipar Ivan Mladenović, s ponedjeljkom slijede nove aktivnosti.

U ponedjeljak imamo plivanje na Gradskim bazenima „Varaždin“, u utorak tenis na terenima „Varteks“ te u srijedu vožnju spretnosti biciklom na Kapucinskom trgu, sve od 10 sati. Na kraju, u četvrtak od 16 sati, finalni je dan na stadionu „Sloboda“ s mimohodom sudionika i paljenjem olimpijske vatre. Mališani iz vrtića natjecat će se u atletskim disciplinama, trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju loptice te štafeti 4x25 metara, kao i nogometu, sve za djevojčice i dječake – najavio je Koščak.

Za finale 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina prijavljeno je oko 550 malih natjecatelja. U slučaju lošeg vremena u četvrtak, finalni dan na „Slobodi“ odgodit će se za ponedjeljak, 22. svibnja.

Galerija slika