Prvo kolo će se održati na Aquacityju u nedjelju 24. srpnja Foto: TK Marathon 95

I Varaždin se sprema za novu ljetnu triatlonsku ligu „3triatlon županija“

| 7.7.2016. u 21:15h | Objavljeno u Sport

Varaždin se sprema za novu ljetnu triatlonsku ligu u suradnji sa susjednim županijama. Liga koja nosi naziv „3triatlon županija“ imat će tri kola koja će se održati u tri različite županije.

Prvo kolo će biti 24. srpnja na Aquacityju kod Varaždina, drugo kolo na Šoderici kod Koprivnice 7. kolovoza, a finale lige će biti 14. kolovoza u Prelogu na popularnom „Divljem triatlonu“.

Ovo natjecanje namijenjeno je prvenstveno rekreativcima i početnicima u triatlonu, ljudima koji se žele okušati u ovom atraktivnom sportu. Za utrku je potrebno doći s vlastitim biciklom, kacigom za bicikl, naočalama za plivanje te sportskom obućom.

Prvo kolo je supersprint trening triatlon u nedjelju, 24. srpnja, sa startom u 9 sati. Natjecanje će se održati na prostorima sportsko-rekreacijskog centra Aquacity pored Varaždina (uz cestu prema Koprivnici). Supersprint triatlon je sastavljen od plivanja, vožnje bicikla i trčanja. Pliva se u jezeru, krug je 370 metara, start i izlaz iz vode na istom mjestu. Biciklom se vozi dva kruga (krug je 7 km), a trči se jedan krug od 2,5 km. Staze za bicikliranje i trčanje su potpuno ravne.

Kategorije za natjecanje su kadeti i kadetkinje (od 13 do 15 godina), juniori i juniorke (18-19), seniori i seniorke (20-39), veterani i veteranke 1 (40-49), veterani i veteranke 2 (50-59) i veterani i veteranke 3 (60+ godina).

Cesta za bicikliranje i trčanje neće biti zatvorena zato su natjecatelji dužni pridržavati se svih prometnih pravila, na biciklu obavezna upotreba zaštitne kacige. Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost i dužan je potpisati suglasnost za natjecanje, za mlađe dobne kategorije (kadeti i juniori) obavezna je potpisana suglasnost roditelja ili staratelja. Na svim okretištima biti će postavljeni redari. Isto tako organizator ne snosi odgovornost za nestale ili oštećene stvari i opremu.

Prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu u apsolutnom poretku dobit će medalje kao i prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu po kategorijama. Proglašenje najboljih bit će u 11 sati kod boćarskog igrališta.

Kotizacija je 50 kuna za sve natjecatelje. Prijave, plaćanje kotizacije i podizanje startnih brojeva moguće je do 8 sati i 45 minuta na dan utrke kod boćarskog igrališta na Aquacitiyju. Okrepa će se nalaziti na stazi za trčanje i u samom cilju. Poslije proglašenja najboljih slijedi ugodno druženje uz roštilj.

Prijave su primaju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,a u prijavi potrebno je navesti ime i prezime, klub, datum rođenja. Popis prijavljenih bit će objavljeni na stranicama www.marathon95.hr. Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 099/265 3106.

triatlon 2

triatlon 3