Koka uoči posljednjeg kola osigurala peto mjesto u ligi Foto: Mario Šamec

Koka se pobjedom protiv Umaga oprostila od domaće publike

| 30.4.2016. u 17:27h | Objavljeno u Sport

Pobjedom 24:23 završila je utakmica pretposljednjeg 25. kola u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene gdje je Koka na domaćem terenu bila bolja od Umaga. Ovo je bila 13. pobjeda za Koku ove sezone.

Umorna i ozljedama izrešetana ekipa Koke, krenula je u utakmicu prilično dobro te do 7. minute povela 5:2, ali to vodstvo je bilo kratkog vijeka te je veći dio susreta ili minimalno vodila ili imala poravnat rezultat. Opasno su visjele rukometašice domaćeg sastava kada je Umag u 46. minuti poveo sa čak tri razlike (19:16), ali Koka u sljedećih 10 minuta do 56. minute radi seriju 8:1 i dolazi do svojeg najvećeg vodstva u utkamici (24:20).

Najbolje u redovima Koke su bile Tea Jalušić i Suzana Furjan koje su zabile svaka po pet golova, a dobro su ih pratile ozljedama sputane Ana Marija Babić i Ines Domjan zabivši svaka po četiri gola. Na golu je bila raspoložena Janja Golubić koja je u 14 navrata spasila svoja vrata.

Koka je ovom pobjedom osigurala odlično peto mjesto na tablici, s obzirom da jedine dvije ekipe, Split 2010 i Zrinski, koje su mogle ugroziti peto mjesto već odigrale međusobno posljednje 26. kolo te više ne mogu bodovno nadoknaditi razliku na tablici. Koka u posljednjem kolu ide na gostovanje kod Osijeka.