ilustracija Foto: Dražen Novosel

Klubovi odlučili - u Međimurju nastavak nogometnih liga tek na proljeće 2021.

| 5.11.2020. u 09:28h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Međimurski nogometni savez odlučio je, a sukladno volji većine klubova,svojih članica, da će se županijske lige prekinuti i nastaviti na proljeće 2021. godine, odnosno krajem veljače sljedeće godine. Međimurski nogometni savez nogometnim je klubovima početkom tjedna poslao anketu u kojoj su se trebali izjasniti hoće li se nastaviti jesenski dio prvenstva županijskih nogometnih liga ili će se natjecanje prekinuti.

Od 58 anketiranih klubova 70 posto je bilo za prekid prvenstva i nastavak na proljeće, a preostalih 30 posto izjasnilo se za nastavak prvenstva, do završetka jesenskog dijela sezone. Klubovi su se mogli izjasniti da su za nastavak natjecanja bez gledatelja, s mjerama koje su na snazi sve do završetka jesenskog dijela polusezone. Prema tom modelu Savez bi u suradnji sa Zborom sudaca i Udrugom delegata financirao dva kola natjecanja, a preostala kola klubovi bi financirali sami.

Drugi prijedlog klubovima bio je da se natjecanje prekine i nastavak odigra na proljeće iduće godine, pri čemu će se pojedina kola igrati i srijedom, s time da u ovoj varijanti nema sufinanciranja Saveza. Većina klubova izjasnila se za drugi model te je Izvršni odbor Međimurski nogometni savez odlučio prekinuti županijske lige, koje će se nastaviti na proljeće. Prema tome natjecanja u Prvoj, dvije Druge te u Trećoj ŽNL na području Međimurske županije nastavit će se krajem veljače 2021. godine.

Podsjetimo,27. listopada ove godine,na Izvršnom odboru Međimurskog nogometnog saveza,  a nakon objave tadašnjih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, jednoglasno je donijeta odluka da se 31. listopada i 1. studenog ne igraju utakmice županijskih nogometnih liga.

- Odgođeno kolo igrat će se, ako to situacija dozvoli, 18. studenoga. Što se tiče utakmica koje bi se trebale igrati za vikend 7. i 8. studenoga razmotrit će se situacija, preporuke i odluke Stožera civilne zaštite te se nakon toga i donijeti odluka. Ako će sve biti u redu ima izgleda da se prvenstvo nastavi tog vikenda - rekao je prije nešto više od tjedan dana za naš portal tajnik Međimurskog nogometnog saveza Darko Jambrović.

 - Prije sjednice Izvršnog odbora našeg Saveza razgovarali smo s predstavnicima klubova koji se natječu u županijskim ligama, a njihov stav je bio da nisu voljni igrati prvenstvene utakmice bez gledatelja. Svjesni smo da je to amaterski nogomet i da su prihodi tih klubova, između ostalog, prodane ulaznice i zarada koja se ostvari na šanku prodajom pića, s time da moram naglasiti da zahvaljujući izjednačenosti u ligama naši klubovi imaju dosta dobru posjetu. Sada, kada bi se utakmice igrale bez gledatelja klubovi bi ostali bez tih prihoda pa smo im ovom odlukom izašli u susret - rekao je Jambrović.