Tan Ruiwu na treningu varaždinskog Starra u maloj dvorani varaždinske Arene Foto: stk starr

Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu pojačao varaždinski Starr

| 1.12.2017. u 09:56h | Objavljeno u Sport

Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom, koji je osvojio pet europskih medalja za Hrvatsku, sada će nositi dres varaždinskog Stolniteniskog kluba Starr. Tan Ruiwu je stigao u Varaždin i trenira s igračima Starra, a sutra će nastupiti za Starr protiv GSTK Zagreb u 8. kolu HEP Superlige.

Tan Ruiwu pripada njajvišem rangu svjetskih stolnoteniskih igrača. Kao petnaestogodišnjak osvojio je Igre mladih u Moskvi pobjedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. U 2004. godini došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl.

Kasnije je uzeo hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja. Dva osvojena srebra s EP u Beogradu, iz ekipnog dijela te u parovima, u Lisabonu na EP osvojio je zlato u parovima, u Danskoj na EP srebro pojedinačno, te ekipnu broncu za Hrvatsku.

- Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa iz STK Starr s kojim sam zajedno igrao za Dr. Časl. Trebao sam igrati i prošle godine ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz finacijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati zajednički stolni tenis u Varaždinu i okolici - naglasio je Tan koji je nastupio i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tan Ruiwu odrađivat će i dio trenerskog posla, posebno onog koji se odnosi na mlade igrače. Tako da će mladi članovi kluba imati priliku razvijati se uz svjetkog igrača i tako napredovati u Varaždinu bez potrebe odlaska u veće stolnotensike centre. U klubu je ostao i prošlogodišnji prvi reket Zeng Jia, tako da je Starr ozbiljno pojačan za sljedeću sezonu i na europskom planu.