Još je 8 kola do kraja, svaka je utakmica bitna i moramo ići korak po korak, naglasio je trener Varaždina Zoran Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Šibenika: Očekujem čvrstu i tvrdu utakmicu protiv organiziranog suparnika

| 15.4.2021. u 10:33h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 29. kola sutra se nastavlja HT Prva hrvatska nogometna liga. Kolo će u 16 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu otvoriti Varaždin i Šibenik. Varaždinci su trenutačno na 9. mjestu s 24 boda,4 više od posljednjeplasirane Lokomotive, dok je Šibenik na 7. mjestu s tri boda više od varaždinske momčadi.

- Za očekivati je čvrstu, tvrdu utakmicu, protiv organiziranog Šibenika, koji će doći nadigravati se i pokušati osvojiti bodove. Posljednju smo utakmicu dobro odigrali, izanalizirali smo što je bilo dobro,a što ne. Imamo određenih sitnih problema oko sastava, ali se nadam da ćemo spremni dočekati utakmicu - rekao je trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

- Izvjesno je da u sastavu neće biti već dulje vrijeme ozlijeđenih Urate i Grgeca, a od posljednjeg su susreta ozlijeđeni su Boban i Peco, tako da ćemo pred utakmicu znati s kojim kadrom možemo računati za nadmetanje sa Šibenikom - dodao je Kastel.

Posljednja utakmica između Šibenika i Varaždina odigrana je po vjetrovitom vremenu u Šibeniku, a završila je bez golova. U međuvremenu je Šibenik promijenio trenera.

- Igrali su s Dinamom 1:1, od Rijeke su izgubili 1:0. Izuzetno su čvrsti, kompaktni, a novi je trener stavio stopera Mesu na zadnjeg veznog, zajedno s Bulatom. Promijenili su sistem, sad su s četvorkom, a hoće li igrati s tri ili četiri mi ćemo se spremiti za oba rješenja. Prema naprijed su izuzetno opasni, jer imaju individualnu kvalitetu. Bulat je izrastao u velikog igrača,dok je obrana iskusna i starija tako da su stvarno respektabilna momčad - rekao je Kastel.

Utakmicom sa Šibenikom za Varaždin počinje serija od tri vrlo važna susreta u borbi za prvoligaški ostanak, jer nakon domaćinstvu Šibeniku slijedi gostovanje kod Lokomotive, a nakon toga u Varaždinu će gostovati Istra 1961.

- Ne razmišljamo još o Lokomotivi i Istri 1961, sve su misli usmjerene na Šibenik, na utakmicu u kojoj trebamo pokušati uzeti tri boda, koja bi nam stvarno jako puno značila, a poslije ćemo razmišljati o Lokomotivi i Istri 1961. Još je 8 kola do kraja prvenstva, svaka je utakmica bitna i moramo ići korak po korak jer to je jedini putu ka opstanku - zaključio je trener Varaždina Zoran Kastel.