Ne smijemo razmišljati o ničem drugom osim o pobjedi, naglasio je trener Varaždina Zoran Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Istre 1961: Ovo nam je šansa da pokažemo da zaslužujemo ostanak u Prvoj ligi

| 25.4.2021. u 12:23h | Objavljeno u Sport

 

U HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi na rasporedu je 31. kolo. Momčad Varaždina će sutra na svom stadionu od 18 sati ugostiti sastav Istre 1961. Varaždin je 8., s bodom više od devetoplasiranih Puljana, dok je na posljednjem mjestu i dalje Lokomotiva, koja je jučer sa 4:2 izgubila u gostima od Gorice (4:2), s dva boda manje od varaždinskog prvoligaša.

- Nastavljamo niz važnih utakmica, puno smo bodova prokockali i ovo nam je šansa da na domaćem terenu pokažemo da zaslužujemo ostanak u Prvoj ligi i da upišemo tri boda - rekao je trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Pobjeda bi usmjerila Varaždin prema ostvarenju cilja - ostanku u društvu najboljih i sljedeće sezone.

- Ne smijemo razmišljati o ničem drugome osim o pobjedi. još je 6 kola do kraja, nema više puno utakmica i svaki bod je važan, a ova bi nam pobjeda izuzetno puno značila u nastavku prvenstva u kojem moramo računati na osvajanje još ponekog boda da bi potvrdili ostanak u ligi - naglasio je Kastel.

 

Posljednji susret sutrašnja dva suparnika završio je u Puli pobjedom Varaždina 1:0 (gol Senića), no Kastel je svjestan da to više nije ista momčad Istre 1961, koja je podigla nivo igre i izborila plasman u finale hrvatskog Kupa.

- To je druga ekipa, pojačali su se s četiri - pet kvalitetnih igrača na pozicijama koje su im bile lošije i nije to više momčad od početka prvenstva. Moramo biti spremni, izuzetno su opasni u napadu, čvrsti u obrani, pokazali su da su stvarali probleme svim momčadima iz vrha tablice, a i Rijeku su eliminirali iz Kupa i sigurno je sada kod njih napravljen pomak, ali moramo reagirati kako treba i ići na pobjedu - ističe Kastel.

Neće imati na raspolaganju kompletan kadar.

- I dalje nemamo Uratu, Grgeca, Boban je trenirao tek tri dana, Vuk je bolestan, a Tkalčić kontinuirano vuče ozljedu, tako da ćemo prije same utakmice s kojim ćemo igračima početi susret - zaključio je Kastel.