Trener Varaždina Zoran Kastel u Splitu neće moći računati na ozlijeđene Pecu i Đuraseka te "požutjelog" Grgeca Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Hajduka: Jako je bitno kako ćemo reagirati na Livaju, Umuta i Teklića

| 4.3.2021. u 16:35h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 24. kola sutra se nastavlja prvenstvo u HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Momčad Varaždina će u subotu od 17 sati i 5 minuta biti gost Hajduka na Poljudu. Posljednji međusobni susret ovih dviju momčadi odigran je u Varaždinu, a slavila je momčad Zorana Kastela, rezultatom 4:2.

- To nije taj Hajduk kojeg smo svladali na našem stadionu već jedna nova momčad, pojačana s tri igrača prema naprijed, Livajom,Kačaniklićom i Fossatijem. Promijenili su i formaciju zadnje vrijeme igrali su s tri igrača u zadnjoj liniji. Sigurno je to sada jedan kompaktniji, bolji Hajduk,u prošlom kolu pobijedili su u Rijeci, sigurno su se digli i očekuje nas zahtjevna utakmica - rekao je trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Prvo poluvrijeme u prošlom kolu protiv Osijeka pokazalo je da se Varaždin može nositi i s momčadima koje se bore za vrh tablice, konačno, varaždinski je sastav pod vodstvom Kastela ostvario pobjede nad momčadima iz "gornjeg doma".

- Ne možemo se u Split doći braniti, sigurno da se moramo otvarati prema naprijed i biti opasni, moramo uspjeti postići gol za ostvarenje pozitivnog rezultata. Sigurno da ćemo vidjeti s kojim ćemo kadrom krenuti na put jer imamo ozlijeđene igrače, a to će dosta toga diktirati u našoj igri. Izvjesno je da smo ostali bez ozlijeđenih Pece i Đuraseka te Grgeca, koji ima tri žuta kartona, tako da će tri nova igrača ući u sastav - rekao je Kastel.

U odnosu na susret s Osijekom Varaždin će biti jači za Obregona, kojeg u prošlom kolu nije bilo zbog tri žuta kartona.

- Vraća se on, ali i Stolnik, koji je odradio jednu utakmicu neigranja zbog crvenog kartona u Puli. Analizirat ćemo Hajduk, a znamo da su njihove glavne opasnosti napadački dio ekipe, Livaja, Umut i Teklić, koji igra iza špice. Jako je bitno kako ćemo reagirati na ta tri igrača i to će sigurno odlučiti utakmicu - zaključio je Kastel.

Sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline,pomoćnici će mu biti Jerko Crnčić iz Vrbovca i Bojan Zobenica iz Velike Gorice, dok je četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Goran Perica iz Šibenika.