Osvojeni bod u Osijeku puno nam znači na psihološkom planu, rekao je Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Hajduka: Nadam se još jednoj dobroj utakmici i osvajanju bodova

| 7.5.2021. u 10:33h | Objavljeno u Sport

U sklopu 33. kola Hrvatski telekom Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra na svom stadionu od 17 sati ugostiti sastav Hajduka.Varaždin se uoči ove utakmice nalazi na 8. mjestu s 27 osvojenih bodova, dok je Hajduk na petom mjestu prvenstvene tablice s 48 osvojenih bodova. Za varaždinsku momčad sutrašnje nadmetanje dolazi nakon dobre igre i osvojenog boda protiv Osijeka na stadionu u Gradskom vrtu.

- Četiri su kola do kraja, mi se borimo za ostanak u ligi, a Hajduk za Europu i nema sumnje da nas očekuje jedna jako zanimljiva utakmica. Bod osvojen u Osijeku psihološki nam jako puno znači i nadam se da ćemo uspjeti na svom terenu odigrati još jednu dobru utakmicu i uknjižiti bodove - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Svoju premijeru na klupi Varaždina Zoran Kastel i Dario Jertec imali su upravo protiv Hajduka u susretu na varaždinskom stadionu, kojeg su svladali rezultatom 4:2. Na klupi Hajduka tada je bio Boro Primorac. U međuvremenu Hajduk je preuzeo trener Paolo Tramezzani, a u posljednjem međusobnom susretu Varaždin je izgubio na Poljudu 2:0, najviše zbog vlastitih grešaka.

- Sigurno da to više nije taj Hajduk kojeg smo pobijedili 4:2. Ekipa Hajduka se kompletirala, došlo je puno novih igrača, puno su ozbiljniji, taktički zreliji, Nikome ne dopuštaju puno prilika, igraju taktički rekao bih savršeni nogomet, ne otvaraju se puno i moramo biti pametni i strpljivi da bi dobili tu utakmicu. Čeka nas težak suparnik koji u svojim redovima ima Livaju, koji je među top dva - tri igrača u prvoj ligi i očekuje nas težak zadatak - naglasio je Kastel.

Hajduk je u srijedu na Poljudu odigrao odgođenu utakmicu 22. kola s Dinamom (1:1), dok je momčad Zorana Kastela imala cijeli tjedan za pripremu za subotnji ogled. Može li to biti prednost Varaždina u sutrašnjem nadmetanju?

- Kraj je sezone ne bih rekao da je to prednost. Hajduk ima sigurno širi kadar, veći nego puno ekipa u HNL. Doći će spremni, a nadam se da ćemo se dobro spremiti, dobro parirati i uknjižiti bodove - ističe Kastel.

Izvjesno je da u momčadi Varaždina, zbog tri žuta kartona, neće biti Ćelića.

- Ozlijeđeni su Memija, Novoselec i Tkalčić i do posljednjeg trenutka nećemo znati tko će od njih biti spreman jer samo maksimalno spremni igrači mogu nastupiti u ovako važnoj utakmici - zaključio je Kastel.

Sudac sutrašnje utakmice bit će Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Kruno Šarić iz Županje i Dino Knez iz Osijeka, a četvrti sudac bit će Josip Lučić iz Vinkovaca. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a njegov asistent bit će Miro Grgić iz Osijeka.