Tijekom vikenda 14 nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda 14 nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama

M.P./Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 13:31h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno četrnaest prometnih nesreća od čega pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

U petak oko 18 sati u Ulici žrtava hrvatskih domovinskih ratova, dogodila se nesreća s ozlijeđenom osobom.

Pedesettrogodišnjakinja je vozila bicikl iz smjera Lančića prema Ivancu, no u jednom se trenutku zaustavila na kolniku i sišla s bicikla kako bi pješke prešla preko kolnika. U tom je trenutku iz istog smjera naišao bicikl kojim je upravljala 56-godišnjakinja i započela obilaženje 53-godišnjakinje. Pritom je prednjim dijelom bicikla naletjela na prednji kotač njezinog bicikla, izgubila ravnotežu i pala na kolnik, pri čemu je ozlijeđena. Navedena je s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život prevezena u Opću bolnicu Varaždin.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 12.30 sati na državnoj cesti D-528.

- Muškarac starosti 44 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera naplatnih kućica autoceste A-4 u smjeru Turčina. U jednom je trenutku prešao na suprotni prometni trak, te prednjim lijevim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 29-godišnjakinja. Prilikom udara, osobno vozilo vozačice se zarotiralo te se prevrnulo na desni bok. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica i 28-godišnji putnik iz njezinog vozila. U nesreći su lakše ozlijeđeni - izvijestili su iz policije.

U subotu oko 17.15 sati u Visokom u nesreći je ozlijeđen 52-godišnjak. Vozeći se neregistriranim mopedom s 2.55 promila alkohola u krvi iz smjera Sudovca prema Breznici, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i pao na tlo. Pritom je lakše ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Jučer oko 15.30 sati na raskrižju ulica Braće Radić i Frana Galinca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

- Žena starosti 54 godine upravljala je osobnim vozilom Galinčevom ulicom iz smjera Križanićeve ulice. Dolaskom do ulice Braće Radić, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje, a da prethodno nije propustila bicikl kojim je nepropisno, lijevom biciklističkom trakom ulice Braće Radić u smjeru Nedeljanca, upravljala 49-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio bicikla, uslijed čega je biciklistica izgubila ravnotežu i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

Danas oko 3.40 sati na auto-cesti A4, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 38-godišnjakinja. Vozeći se osobnim vozilom desnom prometnom trakom zapadnog kolničkog traka auto-ceste iz smjera Novog Marofa prema Zagrebu, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku vozilom sišla ulijevo na fizički odvojak kolničkih traka. Tom prilikom je u zanošenju, vozilom udarila u središnju zaštitnu metalnu ogradu. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Označeno u