Varaždinka Karla Čović prva Hrvatica s trostrukim ultra triatlonom

| 13.7.2016. u 13:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U austrijskom Bad Blumau održana je trostruka ultra triatlonska utrka koja se sastojala od 11,4 kilometra plivanja, 540 kilometra vožnje bicikla, 126,6 kilometra trčanja. Nastupila je i Varaždinka Karla Čović koja je sve tri discipline odradila za 59 sati 30 minuta i 24 sekundi, pritom osvojivši treće mjesto u ukupnom poretku za žene. Čović je ovim rezultatom postala i prva Hrvatica sa završenim trostrukim ultra triatlonom.

-Radnim danima trenirala sam po četiri sata, a na slobodne dane trening je bio od osam do 12 sati. Ostatak slobodnog vremena provodila sam s najdražim prijateljem od kojeg se teško odvajam, psom Fumom Ironom - rekla je Čović.

Ipak, nekoliko dana prije odlaska na utrku u Austriju, pojavili su se problemi. Suporteri (pratnja i pomoćnici) koji pomažu trkačima usred ovog tipa zahtjevnih utrka otkazali su svoj odlazak. Plivački dio utrke odradila je za četiri sata, 10 minuta i 30 sekundi, biciklističku utrku za 27 sati, 36 minuta i 26 sekundi, dok je trkačku dionicu odradila za 27 sati, 24 minute i 11 sekundi. Susrela se s mnogim problemima, ali je ipak izdržala do kraja.

- U zadnjem krugu trčanja osjetila sam veliko olakšanje, ali sam ga i najteže odradila. Išla sam do kraja, išla sam po medalju, iako je u tom trenu bilo samo važno završiti. Hvala tati bez kojega pripreme ne bi bile odrađene, hvala suporterima koji su dali sve od sebe da dođem do cilja i hvala svima vama koji me podržavate i vjerujete u mene - rekla je Čović.