Karlo Sambolec i Branko Karačić vjeruju u osvajanje tri boda u sutrašnjem lokalnom derbiju Foto: Dražen Novosel

Karačić uoči Međimurja: Bit će težak susret, ali vjerujem sa sretnim završetkom po nas

| 3.5.2019. u 11:19h | Objavljeno u Sport

Četiri su kola preostala do kraja sezone u Drugoj HNL,momčad Varaždina u završnicu prvenstva ulazi na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Šibenika, koji će u pretposljednjem, 25. kolu,18. svibnja najvjerojatnije od 19 sati, biti gost na stadionu Varteksa. Prije Šibenika momčad Branka Karačića će sutra u 19 sati na stadionu Varteksa ugostiti sastav Međimurja, momčad koju je Varaždin u 10. kolu ove szeone pobijedio u Čakovcu 2:0, a na tom je susretu  trener Karačić debitirao na klupi varaždinskog drugoligaša.

Bit će to lokalni derbi u kojeg momčadi ulaze pod imperativom osvajanja bodova, Varaždin da bi zadržao poziciju u borbi za prvo mjesto na tablici koje sljedeće sezone izravno vodi u Prvu HNL, dok Međimurju trebaju bodovi da bi zadržao drugoligaški status. Zbog žutih, odnosno crvenog kartona na sutrašnjem susretu u momčadi Varaždina neće biti petorice igrača - Stolnika, Perkovića, Zebića, Kolarića i Glavice.

- Znamo s kojim problemima ulazimo u susjedski derbi, koji je uvijek pun naboja i poseban događaj za ovaj kraj, ali unatoč problemima vjerujemo da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist, da bi barem održali postojeće stanje na tablici a s konačnim ciljem, a to je ulazak u Prvu HNL Bit će teško, ali vjerujem da će igrači smoći snage u trenucima kada je najteže i pobijediti. Međimurje ima sličnu situaciju kao i mi, oni se bore da prežive u Drugoj HNL, a mi za vrh, dakle bit će teška iscrpljujuća utakmica, ali vjerujem sa sretnim završetkom po nas, Nemamo više puno vremena za propuste i svaka će se greška skupo plaćati, a vjerujem da grešku nećemo napraviti i da ćemo doći do cilja kojeg smo si postavili već od prvog dana priprema - naglasio je  trener momčadi Varaždina Branko Karačić na današnjem redovitom sustretu s novinarima u klubu.

Svoje prve minute, nakon duljeg izbivanja zbog ozljede,u utorak je na polufinalnom susretu županijskog Kupa u Jalžabetu, odradio i Ivan Posavec, koji će sutra biti među kandidatima za nastup.

- Imamo 16 igrača i dva vratara koji će konkurirati za sutrašnje nadmetanje, raduje da se nakon dva i pol mjeseca vratio Ivan Posavec u službenoj utakmici, A dobro je da nema negativne reakcije nakon nastupa i sigurno je da će konkurirati za sastav, no pitanje je za koliko je minuta spreman, jer razlika je, ne podcjenjujući Jalžabet,igrati protiv četvrtoligaša i utakmica protiv Međimurja. Vjerujem da će se polako dizati i dobiti određenu minutažu u preostala četiri kola te da če nam donijeti ono što smo i očekivali od njega prije ozljede - naglasio je Karačić.

Karlo Sambolec jedan je od igrača koji će biti na izboru treneru Karačiću za sutrašnji lokalni derbi.

- Atmosfera u svlačionici je jako dobra i poraz iz Zadra nije nas poljulao. Spremni smo za sutrašnji susjedski derbi, u kojem moramo ići na pobjedu i nadati se kiksu Šibenika pa da u najmanju ruku ostanemo na bod do njih ili da zauzmemo prvo mjesto kojeg ne bi smjeli ispustiti do kraja. - rekao je Sambolec.

- Sutrašnja će utakmica biti zahtjevna, nezgodnija nego naš prvi ovosezonski susret u Čakovcu. Dosta je igrača u redovima Međimurja koji su igrali u Varaždinu, što će njima biti dodatna motivacija i čeka nas težak susret. Međimurje je kao i mi tijekom tjedna ostvarilo plasman u finale županijskog Kupa. U tom susretu nije bilo Novoselca i za njih bi bio veliki hendikep njegov eventualni  izostanak, međutim, u svojim redovima imaju nezgodnog Munivranu, iskusnog Režića i Hranilovića, koji su temelj ekipe. Imaju kvalitetu, ali mi smo kvalitetniji i spremniji te se nadam da ćemo osvojiti tri boda i stvoriti pobjedničku atmosferu pred utakmicu kod Hrvatskog Dragovoljca, kao i za ogled sa Šibenikom. Vjerujem da će na kraju sve dobro završiti po nas, ovisimo sami o sebi - zaključio je Sambolec.