Kako će nakon preuređenja izgledati popularni "Srednjoškolac"? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako će nakon preuređenja izgledati popularni "Srednjoškolac"?

Maja Grbić Alimanović | 23.9.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Krajem prošle godine na varaždinskom Gradskom vijeću najavljeno je preuređenje igrališta “Srednjoškolac”, a nedavno je predstavnicima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina predstavljeno idejno rješenje prema kojem bi se to kultno igralište u središtu grada, odmah iza I. Osnovne škole, preuredilo u multifunkcionalni sportski centar s terenima za razne sportove i rekreaciju i to svih uzrasta građana. Idejno rješenje novog “Srednjoškolca” izradio je projektantski studio Arhia iz Varaždina, na čelu s Darkom Brezovcem, koji radi i na izradi idejnog rješenja novog izgleda sportskih objekata u Graberju.

Kako je najavio gradonačelnik Neven Bosilj na posljednjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća početkom rujna, u sljedećoj godini planiraju se značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Varaždina, koja će ući i u proračun za sljedeću godinu.

- Ulaganja u sportsku infrastrukturu su izuzetno isplativa. Prema nekim izračunima, svaka kuna uložena u sport znači deset kuna manje ulaganja u zdravstvo. Tako da ćete u proračunu za sljedeću godinu dobiti velike stavke ulaganja što se tiče sporta - najavio je Bosilj istaknuvši najnovije uspjehe varaždinskih sportaša, a za buduće investicije u gradu očekuje i potporu krovnih nacionalnih sportskih organizacija poput Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog atletskog saveza.

- Atletska staza na stadionu “Sloboda” nije krpana od Univerzijade i naši sjajni atletičari zaslužuju bolje uvjete, a za tu investiciju očekujem potporu Olimpijskog odbora - rekao je Bosilj...

Što će biti s obnovom "Srednjoškolca", ali i sportskih objekata u Graberju pročitajte u novom broju Varaždinca...