Kadeti VSK-a ostvarili norme za nastup na EP u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske

| 10.4.2016. u 09:57h | Objavljeno u Sport

Amanda Mlinarić i Alen Remar, članovi Varaždinskog streličarskog kluba ostvarili su odlične rezultate na prvom ovosezonskom vanjskom turniru. Alen Remar bio je drugi u seniorskoj konkurenciji,ostvarivši normu za Europsko prvenstvo.
Amanda Mlinarić nastupila je kao kadetkinja i osvojila 1. mjesto, no s obzirom da kadeti, juniori i seniori u njezinoj diviziji složenog luka pucaju na istu udaljenost i na jednake mete, Amanda je iznimnovisokim rezultatom od 686  krugova, također ostvarila pravo nastupa u seniorskoj reprezentaciji.

Tako su već na prvom ovogodišnjem vanjskom turniru streličari Varaždinskog streličarskog kluba ostvarili  mnogo više od planirnog. Alen Remar već danas putuje u Sofiju na Europski grand prix, početkom svibnja Alen i Amanda nastupit će u reprezentativnom dresu na Europskom kupu mladih u Mađarskoj, a krajem svibnja s reprezentacijom putuju u Nottingham na Europsko prvenstvo kao seniori, te u srpnju na Europsko juniorsko prvenstvo u rumunjsku prijestolnicu – Bukurešt.

- Vjerovali smo da će Alen i Amanda ove godine biti ponovo odlični, no opet su nas iznenadili vrlo visokim rezultatima odmah na početku sezone. Oboje su još djeca, a nastupat će u najjačim seniorskim kategorijama u hrvatskom dresu. Vrlo rano ispunili smo čak i više od zadanih ciljeva u ovoj sezoni i sad Alenu i Amandi preostaje samo vrijedno trenirati , a na upravi kluba je da nađe novac za njihove nastupe - izjavio je trener VSK-a Cvijetoslav Zorman.