Kadeti GRK Varaždin 1930 pobijedili aktualne prvake riječki Zamet

Varaždinske vijesti | 27.3.2018. u 09:01h | Objavljeno u Sport

Kadeti GRK „Varaždin 1930“ i dalje nižu vrhunske rezultate u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi, pobijedivši proteklog vikenda u Rijeci državnog prvaka, RK „Zamet“ s 20:14.

Ovom vrijednom pobjedom preskočili su RK „Zamet“ na tablici i trenutno zauzimaju treće mjesto, jednim bodom manje od trenutno prvog, RK „Zagreb PPD“, s velikim izgledima da u zadnje četiri utakmice završe prvenstvo na prvom mjestu, što bi bio izvanredan uspjeh mladih varaždinskih rukometaša.

U Rijeci su nastupili: Filip Baranašić, Martin Vresk, Matej Tači, Patrik Cerovečki, Fran Puček, Dino Divjak, Karlo Kranjec, Martin Vargek, David Car, Nikola Kaštelan, Antonio Budinski, Lovro Puček i Petar Vojnović. Zbog ozljeda nisu nastupili, a sastavni su dio ove sjajne generacije: Fran Žganec, Fran Murk i Dominik Artić.

S obzirom da su prošle godine Prvu hrvatsku kadetsku ligu završili na četvrtom mjestu, kontinuirano pokazuju da se na njih u bliskoj budućnosti itekako može računati u seniorskom rukometu, s time da ove sezone već igraju seniorski rukomet u Drugoj hrvatskoj ligi – sjever.

Ovi sjajni rezultati ne iznenađuju, ako se uzme u obzira da je ova generacija zajedno već dugi niz godina, da je iza njih pet državnih završnica i dvadesetak jakih turnira na kojima su bilježili odlične rezultate.

Dugo u Varaždinu nije bilo ovakve generacije, koju većinom čine domaći, varaždinski dečki, pojačani dečkima iz Međimurja i jednim pojačanjem iz Omiša, a ti sjajni rezultati će biti odličan motiv i ostalim mlađim generacijama GRK „Varaždina 1930“, kojih već ima stotinjak u šest različitih dobnih uzrasta što je dokaz da se u GRK „Varaždinu 1930“ itekako dobro radi.