Za BK „Vindija“ U-18 nastupili su: Antončić Karlo, Belcar Ivor, Ćirić Nikša, Horvat Petar, Juričić Petar, Lalić Viktor, Pretković Domagoj, Sabol Erik, Vojnović Sven, Vučetić Dan i Vučetić Niko

Juniori Baseball kluba Vindija u Zagrebu postali prvaci Hrvatske

| 10.11.2020. u 08:44h | Objavljeno u Sport

Za kraj natjecateljske godine iz Baseball Kluba "Vindija" stigle su odlične vijesti. Mlađi igrači, članovi ekipe U-18 na završnom turniru za juniore koji je održan 7. i 8. studenog u organizaciji BK "Zagreb" na Jarunskom baseball stadionu, osvojili su Prvenstvo Hrvatske i to u vrlo zahtjevnim uvjetima uz dosta poteškoća i napetosti, u sezoni koja je i inače kao i u drugim sportovima zbog epidemiološke situacije bila nesvakidašnja i izazovna.

Utakmice su, bez obzira na kategoriju, po prvi puta igrane u studenom, što je, zbog gotovo zimskih vremenskih uvjeta, pred vodstvo kluba stavilo zahtjevan zadatak. Uz to je i sam raspored za igrače Vindije bio nepovoljan, jer su u polufinalu imali za protivnika prošlogodišnjeg viceprvaka, ekipu Nade iz Splita, a nedostatak nekoliko bitnih igrača na pojedinim pozicijama zbog ozljeda, gdje je posebni hendikep bio izostanak odličnog Svena Vojnovića na bacačkoj poziciji, samo je doprinijelo cjelokupnoj problematici nastale situacije.

Momčad Vindije je u utakmici, koja se igrala dva dana, jer je prvi dan prekinuta zbog neregularnih uvjeta (magle) ostvarili pobjedu od 13:12 i izborili nastup u finalu. U drugom polufinalu karlovačka Olimpija svladala je Zagreb s 15:9. U finalu su igrači Vindije svladali Olimpiju rezultatom 11:10 i tako došli novog naslova Prvaka Hrvatske za juniore.

Iz redova BK "Vindija" su i dva nagrađena igrača: MVP (najbolji Igrač) bio je Petar Juričić, a najbolji pitcher (bacač) je Erik Sabol, dok je za pohvalu potez Petra Juričića koji je svoju nagradu predao mlađem suigraču Nikši Ćiriću.

Za BK „Vindija“ U-18 nastupili su: Antončić Karlo, Belcar Ivor, Ćirić Nikša, Horvat Petar, Juričić Petar, Lalić Viktor, Pretković Domagoj, Sabol Erik, Vojnović Sven, Vučetić Dan, Vučetić Niko.