Janja Čanjevac (lijevo) Foto: ŽNK Split

Janja Čanjevac nakon naslova sa Splitom: Možemo iznenaditi svakog protivnika u Europi

| 19.8.2020. u 08:15h | Objavljeno u Sport

Iako je već u sezoni 2018/2019 imala priliku doći do naslova sa Splitom, to se nije dogodilo za Nedeljančanku Janju Čanjevec jer je tada tijekom zimske pauze prešla u redove Međimurja, ali zato je to ostvarila ove sezone. Split je drugu godinu zaredom uzeo titulu prvaka ispred do nedavno nepobjedivog Osijeka. Ovo je ujedno prvi naslov prvaka za Čanjevec u prilično kratkoj i mladoj karijeri.

- Osvojiti tako veliku titulu je neprocjenjiv osjećaj. Iako je već prošlo nešto više od tjedan dana, još uvijek se dojmovi nisu slegli. Sve je to još svježe za mene i mislim da će još neko vrijeme biti tako veličanstveno. To se ne može opisati riječima koliko se sreće i borbe svelo u toj utrci za titulu prvaka - rekla je Čanjevac koja ima priliku osvojiti još jednu titulu ove godine jer će se ipak odigrati do kraja Kup natjecanje koje je prekinuto prije igranja četvrtfinalnog susreta Splita i Donata još u ožujku.

Već od početka sezone se znalo da će se voditi mrtva trka za titulu između Osijeka i Splita, a tijekom regularnog dijela prvenstva, Osijek je bio u blagoj prednosti zbog pobjede od 1:0 na domaćem terenu, dok je Split slavio s 2:1 na svom terenu. U Ligi za prvaka, Split je senzacionalno slavio kod kuće u trećem kolu sa čak 7:1 protiv Osijeka, a Osijeku je tada u posljednjem kolu bila potrebna pobjeda od 6:0 da bi osvojili naslov što se u konačnici nije dogodilo.

- Nakon trećeg kola smo znali da smo sve bliže postolju, ali nismo dozvolili da nam se glave dignu u nebesa, nego smo ostali ponizni i čvrsto na zemlji. Takav stav nas je u konačnici i doveo do naslova prvaka - objasnila je Čanjevac.

Vidljivi napredak u svojoj igri ostvarila je Čanjevac u Splitu. Iako i dalje nije prva postava, gotovo je u svakom susretu ušla u igru s klupe.

- Mogu slobodno reći da je ova godina bila osobno za mene pun pogodak. Pružila mi se puno veća minutaža, naspram prošle sezone i mislim da sam ju dobro iskoristila. Tako da sam zadovoljna sa svim segmentima igranja u Splitu - istaknula je Čanjevac.

Iako je tek završila sezona, igračke križaljke će tek u narednim tjednima biti glavna tema, ali prema svemu sudeći, ostaje u redovima prvaka.

- Za sada ostajem u redovima ŽNK Splita. Mogu reći da je to pravo mjesto za moj napredak, a ako se pruži kakva ponuda, naravno da neće biti na odmet - napomenula je Čanjevac.

Slijedi jedna kraća pauza od 20-ak dana prije nego krenu na pripreme za novu sezonu koja bi trebala krenuti polovicom rujna, a novo iskustvo za Čanjevec će biti igranje u Europi.

- Ispred nas je sada veliki zalogaj igranja kvalifikacija za Ligu prvakinja. Svaki san sportaša je da igra u Europi tako da uz titulu koju smo osvojili ove sezone, igranje u Europi bi bilo šlag na torti. Mislim da uz ovakav rad cura i stožera, možemo izboriti i iznenaditi svakog protivnika. Spremne smo na sve - zaključila je Čanjevac.