Istok Rodeš uoči nove sezone: Najbitnije mi je da se probijem u Svjetski kup

| 28.8.2017. u 19:05h | Objavljeno u Sport

Istok Rodeš bio je manje više zadovoljan rezultatima koje je ostvario u prošloj sezoni. U Svjetskom kupu nastupio je na sedam utrka te je na jednoj utrci ostvario plasman u prvih 30, a to mu je uspjelo i na utrci Svjetskog prvenstva, dok je na Snježnoj kraljici u Zagrebu bio najbolji Hrvat, unatoč činjenici da nitko od domaćih predstavnika nije izborio drugu utrku. Rodeš je počeo s priprema za novu sezonu, a već je odradio kondicijske pripreme na Kranjskoj Gori.

- Već smo bili na kondicijskim i fizičkim pripremama. Na Kranjskoj gori smo boravili od 15. do 25. kolovoza, ali već sam ranije,kao i svake godine, kod kuće odrađivao svoj dio priprema, od kojih sam dio obavio u teretani - rekao je Rodeš.

Prošla je sezona mogla biti i bolja da nije bilo ozljede leđa koju je uspio zaliječiti do kraja krajem sezone kada je počeo nizati dobre rezultate na FIS-ovim utrkama kada je na jednom treningu zadobio novu malo težu ozljedu fibule (potkoljenične kosti). Zbog toga se morao oporavljati u Selcima, ali sada je sve to iza njega.

- Sada sam na 100 posto i nema nikakvih problema. Na tu ozljedu sam skupa izgubio mjesec i pola dana, kada nisam mogao najnormalnije trenirati, ali sada je super i mogu trenirati na 100 posto - rekao je Rodeš.

Nakon kondicijskih priprema, kreće se s treningom na skijama, a kao i do sada hrvatska reprezentacija će taj dio priprema održati u Švicarskoj.

- Od 2. rujna kreću pripreme na snijegu. Kao i uvijek ići ćemo u Zermatt u Švicarskoj i nadam se da će biti sve u redu na pripremama - rekao je Rodeš. Zadnjih par sezona s natjecateljskim utrkama počeo sredinom studenog, a isto očekuje i ove sezone iako se još ne zna koja će mu biti prva postaja. O tome će odluku donijeti u Savezu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u