Istok Rodeš najavio novu sezonu u alpskom skijanju Foto: Goran Razić

ISTOK RODEŠ: Očekujem da vožnje s treninga prebacim na utrku, a onda mi nema granica

| 1.10.2018. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Preostalo je nešto manje od mjeseca i pol dana do početka nove skijaške sezone, a varaždinski skijaš Istok Rodeš(22) već je odradio velik dio priprema do početka sezone sredinom studenog. Kao i dosadašnjih godina, hrvatska skijaška reprezentacija odradila je pripreme u švicarskom Zermattu te Saas Feeju, a ove je godine Rodeš odradio i kompletne kondicijske pripreme s proslavljenim kondicijskim trenerom Marinom Bašićem. Sezona za Rodeša počet će slalomskom utrkom u Svjetskom kupu u finskom Leviju 18. studenog.

Rad s Bašićem

- Više manje imali smo klasične pripreme pred početak sezone, jedino je promjena da smo trenirali u dvorani u lipnju. Radili smo puno i dobro i kako za sada stvari izgledaju, jako sam zadovoljan na treningu. Prošle godine bio sam jako dobar na treningu, ne toliko dobar na utrkama, a ove godine sam još bolji na treninzima tako da sam s tim segmentom jako zadovoljan. Bilo je i promjena u kondicijskim treninzima gdje sam radio 100 posto pod programom Marina Bašića i mjesec dana sam se samo tome posvetio. Kondicijski sam na puno boljem nivou nego prije - naglasio je Rodeš. Zadnje dvije sezone imao je dosta problema s ozljedama i nada se da će ga ove godine sve to zaobići te je uvjeren da bi već ranije mogao ostvariti bolje rezultate.

- Na svu sreću, sada je već duže vrijeme super i sve ide u dobrom smjeru. Prošle godine uglavnom nisam imao problema s ozljedama, dok sam godinu prije imao. To je jednostavno razvojni put kojim idem. Prošla sezona nije bila sezona koja je bila u skladu s mojim očekivanjima ili kakva je mogla biti. Uvijek ima sezona koje su negdje između, ni dobre ni loše po rezultatima. Neki odmah nakon prelaska u seniore naprave dobre rezultate, a nekima treba malo vremena. To su sada bile moje godine, a godine kada ne ide kako želite, treba izdržati, i ako ih izdržite sve će se uloženo jednom vratiti - napomenuo je Rodeš.

Više pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...