Igrači pikada smislili odličnu ideju i dali svoj doprinos akciji #ostanidoma

| 3.4.2020. u 22:06h | Objavljeno u Sport

U jeku kada se otkazuju sva sportska natjecanja, a između ostalog i natjecanja Hrvatskog pikado saveza, četvorica Dalmatinaca smislila su odličnu ideju te dali svoj doprinos akciji #ostanidoma. Naime, iskusni veterani pikada Vladimir Godinović, Miro Buha, Ante Pešić i Ivan Močić odlučili su oformiti grupu na facebooku, pod simboličnim imenom C.O.V.I.D 2020 što bi u pikado žargonu značilo Championship of various international darters.

Plan ove grupe je da pikadisti ostanu kod kuće, a svoj omiljeni sport mogu igrati protiv svih igrača u grupi koji se nalaze širom svijeta. Ovaj odličan projekt imao je veliki odaziv među igračima, te se prijavilo više od 300 igrača pikada, a među njima su i hrvatski reprezentativci Alan Ljubić i Dragutin Pečnjak.

Od svjetskih poznatih imena prijavljen je i član PDC-a Chris Dobey, Nico Kurz, Michael Rasitovitz, te mnogi igrači iz Varaždinske regije koji su se također prijavili za ovo natjecanje.

Posebno je zanimljivo da natjecatelja ima iz Singapura, Amerike i Japana čime je ovo natjecanje dobilo veliki međunarodni status. Interes za drugim turnirom iz serije COVID 2020 je sve veći, čemu svjedoči i već više od 400 prijavljenih igrača.

Treba spomenuti da je cilj ove akcije ostati kod kuće u jeku epidemije korona virusa, zato u turniru nema nikakvih nagrada niti kotizacija, cilj je druženje igrača širom svijeta, a sve što vam je potrebno je popularna „steel dart“ meta, elektronski pikado, strelice i neka od mobilnih aplikacija za igranje kod kuće (npr Nakka, darts counter itd). Pravila su jasno napisana u grupi te iz Pikado saveza Varaždinske regije pozivaju igrače željne pikada da se priključe grupi i podrže akciju #ostanidoma