Igrač Baseball kluba "Vindija" u dresu berlinskoga kluba

J.Š. | 11.5.2019. u 15:51h | Objavljeno u Sport

Petar Jurčić, junior i član seniorske ekipe Baseball kluba "Vindija" Varaždin odigrao je proljetnu baseball turneju kao posuđeni igrač berlinskom klubu Berlin Candy Bombers na Candy Bombers Spring Trainnig in Italy 2019. u Nettunu (Italija) od 14. - 21. travnja 2019.
Petar se od svoje sedme godine bavi baseballom te je od malih nogu iskazivao veliku ljubav i kvalitetu prema ovome sportu. Od 2008. godine član je BK Vindija, a kroz to razdoblje ostvario je nekoliko prvih plasmana sa svojim timom te sam osvojio i velik broj pojedinačnih nagrada (najbolji udarač, najbolji bacač, MVP…).
Suradnja između Petra, odnosno BK "Vindija" i Berlin Candy Bombersa ostvarena je prošle godine na međunarodnom turniru u mađarskom Erdu gdje je Petar gostovao sa svojim klubom. Predsjednik berlinskoga kluba Shane Roley primijetio je Petrovu kvalitetu te ga pozvao da za njihov baseball klub odigra proljetni međunarodni turnir u talijanskom gradu Nettunu.

IMG_20190420_124144.jpg


Petar sam napominje da je to bila velika čast za njega.
- Bio sam jako uzbuđen prije odlaska u Berlin i Italiju jer sam znao da se mnogo očekuje od moje igre. S berlinskim baseball timom osvojio sam 1. mjesto, a najveća vrijednost je bila što sam upoznao nove ljude koji vole baseball jednako kao ja te proveo s njima prekrasnih tjedan dana. Od predsjednika kluba Shanea Roleyja i glavnog trenera Benjamina Kleinera naučio sam mnogo tijekom treninga i utakmica.
Glavni trener BK "Vindija" Goran Lekić kaže da je jednako ponosan na svaki timski uspjeh svoje ekipe pa tako i na svaki pojedinačni uspjeh svojih igrača. Petar je svojom kvalitetom, ustrajnošću u treningu i radu zaslužio svaku pohvalu. Ovo je dokaz da se marljivost i predanost u radu isplati.
Iz Baseball Kluba "Vindija" Varaždin poručuju da je ovo vjerojatno samo početak suradnje berlinskog i varaždinskog baseball kluba.

8c92d806-77c6-443d-a51c-05b055625017__kopija.jpg

IMG_20190420_130213__kopija__kopija.jpg