Hrvatski rukometaši sutra za broncu na juniorskom EP-u Foto: HRS

Hrvatski rukometaši sutra za broncu na juniorskom EP-u

| 6.8.2016. u 09:06h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u borbi za polufinale Europskog juniorskog rukometnog prvenstva izbacili domaćina Dansku hrvatski juniori odigrali su sinoć u polufinalu s reprezentacijom Španjolske. Izabranici Hrvoja Horvata imali su težak zadatak pred sobom. Hrvatska nije dobro ušla u susret i Španjolci su se do poluvremena otišli na +9.

U drugom poluvremenu nije se mnogo toga promijenilo i Hrvatska je upisala poraz 31:21, poluvrijeme 17:8. U sinoćnjem polufinalu tri su se igrača GRK Varaždin 1930 upisala među strijelce. Zobec i Obranović postigli po dva gola, a pivot Šipić bio je strijelac četiri gola.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je sutra u 14:30 sati, a suparnik Hrvatskoj će biti poražena reprezentacija iz susreta Njemačke i Francuske.

 

Europsko juniorsko prvenstvo, polufinale:

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 21:31 (8:17)

HRVATSKA: Špikić, Car; Perić 1, Glavaš, Zobec 2, Mandić 1, Markušić 6, Jelinić , Obranović 2, Severec , Šipić 4, Babić 2, Vrdoljak 1, Manci Mičević 2, Medić.
Izbornik: Hrvoje Horvat

ŠPANJOLSKA: Dujšebajev 9, Bazan 2, Nieto, Oliver 1, Rio, Marquez 5, Munoz 2, Castro 1, Fernandez A. 2, Gonzalez 1, Folques, Gomez 2, Odriozola 3, Fernandez J. 2, Ledo, Torriko 1.
Izbornik: Javier Martin