Trening hrvatske vrste uoči ogleda sa Španjolskom Foto: Hrvatski nogometni savez

Hrvatska večeras u Bordeauxu igra protiv aktualnog prvaka Europe

| 21.6.2016. u 12:37h | Objavljeno u Sport

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, drugoplasiranu u Skupini D Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj večeras očekuje susret 3. i posljednjeg kola u skupini s europskim prvakom Španjolskom u Bordeauxu. Španjolci su s dvije pobjede prvi, reprezentacija Češke je treća s jednim bodom, a Turska posljednja, bez bodova.

U osminu finala Europskog prvenstva, koje se ove godine igra s 24 reprezentacije, plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Za plasman među 16 u nastavku natjecanja u Francuskoj Vatrenima je dovoljan i bod, a može proći i ranije ako Njemačka u utakmici koja poćinje u 18 sati pobijedi Sjevernu Irsku. U tom slučaju Hrvatska bi u osminu finala otišla kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane jer već sada ima više bodova od Albanije (trećeplasirana iz skupine A) i Sjeverne Irske (trećeplasirana iz skupine C).

Hrvatska večeras igra i za prvo mjesto jer bi eventualnom pobjedom osvojila prvo mjesto u grupi D, čime bi imala puno lakši ždrijeb u nokaut fazi.

Pravdu će na Stade de Bordeaux u Bordeauxu dijeliti nizozemski sudac Bjorn Kuipers. U drugoj utakmici 3. kola Skupine D, također od 21 sat, sastat će se Turska i Češka.

- Neće biti kalkulacija. Bez obzira na početnu postavu i puno poštovanje kvalitetnoj Španjolskoj, možda i najboljoj momčadi svijeta koju čine igrači Barcelone i Real Madrida, Hrvatska će tražiti svoju priliku i učiniti sve da je limitira i izvuče što bolji rezultat - najavio je hrvatski izbornik Ante Čačić dan prije utakmice, a objavljuje službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

U pet dosadašnjih međusobnih susreta, Španjolska je tri puta pobijedila Hrvatsku, dok je Hrvatska slavila jednom, i to u prijateljskom susretu 1994. godine.

- Španjolska je jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova, jaki su, dugo su na okupu, no i meni i mojim suigračima još je draže igrati protiv najjačih. Sigurno se neće braniti, a mi idemo na pobjedu kako bismo pokušali završiti prvi u skupini - rekao je Ivan Perišić.

U nadmetanju sa Češkom lakše su ozljede pretrpjeli Luka Modrić i Mario Mandžukić, a izbornik Čačić je najavio da će odluka o njihovom nastupu pasti u posljednji trenutak.

- Vidjet ćete Hrvatsku koja dolazi. Cijela je momčad svladala sve uvrede i zapreke iz kvalifikacija te se sada ponaša zaista obiteljski i promovira Hrvatsku na način na koji joj i dolikuje. Do zadnjeg ćemo dana izgarati pozitivnom energijom - rekao je Čačić, a donosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.