Petra Petek i Ivana Malobabić ostvarile su značajne pobjede za plasman Hrvatske na EP u Francuskoj

Hrvatska reprezentacija na varaždinski pogon ostvarila plasman na EP

| 5.12.2018. u 08:43h | Objavljeno u Sport

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 8. rujna 2019. igrati u Nantesu.

U posljednjem susretu kvalifikacija naše djevojke su u Puli s 3:0 svladale Italiju te zauzele drugo mjesto u skupini, što im jamči direktan plasman na Euro.

Dvije pobjede u tom odlučujućem meču za plasman na EP donijele su stolnotenisačice Varaždina Petra Petek i Ivana Malobabić. U prvom našem susretu u Italiji hrvatska je vrsta pobijedila s 3:2, a u uzvratu u Puli rezultat je bio bitno drugačiji, no svejedno je bilo nešto dramatike.

Mateja Jeger je na početku neutralizirala Piccolin (3:1). Potom je Ivana Malobabić lošije otvorila s Vivarelli, inače njihovom najboljom igračicom koja je u prvom susretu bila zaslužna za dvije pobjede. Najiskusnija naša igračica gubila je 2:0, no uspjela othrvati pritisku i okrenuti meč (3:2).

Identična situacija je bila i u trećem meču. Petra Petek nije dobro otvorila s Collantoni, gubila je 2:0, no sljedeća dva seta potpuno je dominirala ostavivši Talijanku na dva poena.

Odlučujući set vodila se borba za svaki poen, no u presudnim trenucima Petek je bila  hladne glave i donijela ukupnu pobjedu s kojom smo potvrdili nastup na Euru u Francuskoj.