Hrvatska nadjačala Japan te ih u nedjelju čeka utakmica osmine finala protiv Crnogoraca Foto: HVS

Hrvatska nadjačala Japan te ih u nedjelju čeka utakmica osmine finala protiv Crnogoraca

Varaždinske vijesti | 21.7.2023. u 13:54h | Objavljeno u Sport

Barakude su načelno bez većih problema, ‘slomivši’ suparnika u trećoj četvrtini, pobijedile Japan u 3. kolu skupine C Svjetskog prvenstva i time osvojile drugo mjesto u skupini.

To dalje znači da će Hrvatska u osmini finala, u nedjelju, 23. srpnja zaigrati protiv Crne Gore s početkom u 10 sati po našem vremenu.

Nije nas Japan iznenadio s niti jednim elementom igre. Oni ostaju vjerni svom stilu, a to znači strahovito puno plivanja, presing na sredini bazena, napadačka orijentacija isključivo na protunapade.

No, dakako da je tako vrlo teško odigrati sve 32 minute, da se negdje mora ‘pasti’. Japancima se to praktički uvijek događa u trećoj četvrtini.

U gotovo svim susretima protiv naše momčadi, ali jednako i protiv Mađarske na ovom Svjetskom prvenstvu. Tek su jednom Japanci poveli, (2:3 u prvoj četvrtini, nakon njihovog niza od tri gola, sve iz kontre). Sve ostalo je proteklo u znaku Barakuda.

Istina da smo do sredine treće četvrtine imali ‘samo’ gol do dva prednosti, ali onda smo ‘prelomili’. Kod vodstva 10:9, četiri i pol minute prije kraja, slijedilo je pet golova naših reprezentativaca (Marinić Kragić, Bukić, Butić, Lazić, Harkov).

U trenu je bilo 15:9 za Hrvatsku i utakmica riješena, završena, pobjedom okončana. Zadnja dionica je bila tek stvar puke rutine. Počinje spremanje za Crnogorce,