Stjepan Hunjak (lijevo), Laura Horvat i Timotej Kocen Foto: BK Maraton Kreidler

Horvat, Kocen i Hunjak nastupili na U-17 EP-u u Statteggu

| 22.8.2016. u 14:34h | Objavljeno u Sport

Vozači Biciklističkog kluba Maraton Kreidler nastupili su na Europskom prvenstvu koje se je održavalo u Austriji u mjestu Stattegg nedaleko od Graza. Naši biciklisti natjecali su se u konkurenciji U-17 gdje je bilo rekordan broj natjecatelja čak 225. U kategoriji dječaka 147 vozača, a u kategoriji djevojčica 78 vozačica. Specifičnost Europskog prvenstva je ta da ekipu čine dva dječaka i jedna djevojčica. Timotej Kocen i Stjepan Hunjak su nastupali za Hrvatsku-1, a Laura Horvat za Hrvatsku-2, a na startu je bilo ukupno 75 ekipa.

Europsko prvenstvo se vozio od 15. do 19. kolovoza u pet dana i pet različitih disciplina. Prvi dan je bio „Team Time Trail“ u kojem su nakon odličnog prolaznog vremena imali pad na stazi te su zauzeli 72. odnosno 74. mjesto. Drugi dan se vozio „Team Relay“ u kojem su imali lošu startnu poziciju (rezultat iz prvog dana) ali su ipak poboljšali rezultat te osvojili 54. odnosno 72. mjesto.

Nakon prva dva dana ekipe se razdvajaju te se vozi pojedinačno. U trećem danu smo imali najviše uspjeha u disciplini „Combined“ ( Tehnika + XCO), Stjepan Hunjak je na tehnici bio odličan 24., Timotej Kocen 35., a Laura Horvat 52. Nakon tehnike vozio se XCO s odmakom vremena gdje je u generalnom plasmanu Horvat ostvarila 74., Hunjak 90., a Kocen 94. Četvrti dan se vozio “XC X-Large“ (Maraton) u ovaj disciplini Horvat je ostvarila 74., Hunjak 116., a Kocen 121. mjesto.

Peti dan se vozio XCO gdje je Horvat ostvarila 69., Hunjak 91., a Kocen 106. U ukupnom poretku Horvat je na kraju zauzela 70., Hunjak 103., a Kocen 110. U ekipnom poretku Hrvatska-1 zauzela je 51., a Hrvatska-2 53. mjesto.


-Kao izbornik Hrvatske MTB mlade reprezentacije moram biti izuzetno zadovoljan jer smo po prvi puta nastupili s dvije ekipe U-17 te ostvarili solidne rezultate. Svakako treba napomenuti da kategorija U-17 obuhvaća dva godišta (2000 i 2001), a naši vozači (Kocen, Hunjak i Horvat) su svi 2001. godište čime im je omogućen nastup i sljedeće godine. Na natjecanju me najviše iznenadila Laura koja je u prvoj godini bavljenja ovim sportom izborila mjesto u reprezentaciji te je uspjela završiti Europsko prvenstvo na 70. mjestu. Timotej i Stjepan su bili odlični u kombinaciji na poligonu ali su rezultatski malo podbacili na stazi što će svakako ispraviti sljedeće godine jer su još u istoj konkurenciju - rekao je izbornik U-17 reprezentacije i trener BK Maraton Kreidlera, Branimir Štimec.