Helena Dretar Karić osvojila u paru zlato na Europskog prvenstva u parastolnom tenisu!

vv / hpo | 21.9.2019. u 18:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Švedskom Helsingborgu na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu  u ekipnom djelu natjecanja Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su zlato savladavši ekipu Turske 2:0. Do zlata Anđela i Helena došle supobjedom nad turskim parom Hatice Duman i Nergiz Altintas od 3:0. Da bi u singlu Anđđela savladala Hatice Duman  s 3:1.

-„Meč s Finkinjama nam je bilo svojevrsno zagrijavanje za ekipni dio turnira. Što se tiče ostalih protivnica do sada smo ih doista tjesno dobivale na drugim natjecanjima, ali mislim da smo ovog puta doista odigrali ponajbolji ekipni turnir. Bili smo maksimalno koncentrirane i fokusirane na mečeve. Kako nisam doista u pojedinačnom djelu zaslužila više od bronce, ovo zlato je više no zasluženo“, naglasila je Anđela Mužinić i dodala „Od 2011. i EP u Splitu kada smo bile prvi put brončane, redovito osvajamo europska zlata i doista smo potvrdili svoju dominaciju. Vjerujem da ćemo u Tokyu imati prigodu da napadnemo paraolimpijsko odličje, jer smo ipak srebrene iz Ria“, zaključila je Anđela Mužinić.

Helena Dretar Karić, neposredno po završetku natjecanja izjavila je:“Od 2011. mi smo uvijek bile favoritkinje , a što je svih ovih godina bilo teže potvrđivati, no ovog puta smo doista prošle kroz turnir dominantno. Totalno smo došle spremne u Švedsku s jedinim ciljem osvojiti zlato. Odigrale smo ono ponajbolje što znamo i potvrdili smo da smo vrh europe“, zaključila je Helena Dretar Karić.

Naše reprezentativke u polufinalu pobjedile su ekipu Italije  s 2:0. U igri parova savladale su talijanke Brunelli Michela i  ROSSI GIADA s 3:1 . Po setovima 11:9,-7:11,11:8i 11:3. U pojedinačnom srazu Anđela Mužinić bila je bolja od Brunelli Michele 3:0. Po setovima  11:3,14:12 i 11:7.

U prvom kolu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karic pobijedile su Finsku sa 2:0. Hrvatski par dobio je finski par Pasanen Anna Victoria i Tapola Aino Sirri Maaria s 3:0, po setovima 11:4,11:5 i 11:3. POTOM JE Helena Dretar Karić savladala Pasanen Annu Victoriu s 3:0. Po setovima 11:6,11:3 i 11:7.

 Pobjeda u prvom kolu za naše djevojke bila je dobro zagrijavanje za nastavak turnira.

U drugom kolu Anđela i Helena pobjedile su ekipu Francuske. Anđela Mužinić i Helena dRETAR kARIĆ su prvo u igri parova pobijedile Bertrand Fanny i Lafaye Isabelle s tijesnih 3:2, po setovima  11:8,-7:11,11:4,-8:11 i 11:5. Potom je Anđela Mužinić pobijedila Bertrand Fanny s 3:, po setovima 9:11,11:2,-11:9 i 11:7.

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija vraća se iz Helsingborga s ekipnim zlatom te u pojedinačnoj konkurenciji srebrom pave Jozića i bronce Anđele Mužinić.