Radelić: Izraelci su spremni investirati u naša start-up poduzeća

| 17.2.2016. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić proteklog je tjedna bio na službenom putu u Izraelu, a jutros je u Gradskoj vijećnici dao kratko izvješće s putovanja.

Kako je naglasio, tijekom posjeta Izraelu posjetili su više tehnoloških parkova i start-up poduzeća te su stekli vrlo interesantna iskustva.

- Mogu reći da smo s obzirom na naš Tehnološki park i na izdavanje građevinske dozvole, stekli vrlo interesantna iskustva. Izraelci imaju jedan vrlo drugačiji način razmišljanja. Od njih možemo puno naučiti, osobito od početka start up-a, jer su oni vrlo pozitivni i bore se s preprekama koje mogu imati i svladavaju ih vrlo lako - rekao je zamjenik gradonačelnika.

Tehnološki parkovi u Izraelu puni su tvrtkama koje se bave visokom tehnologijom, tvrtkama koje započinju s tek nekoliko ljudi, ali se vrlo brzo razvijaju i prodaju za velike iznose, napomenuo je Radelić.

Što se tiče mogućih povezivanja i ulaganja te suradnja između izraelskih tehnoloških parkova i varaždinskog, Radelić ističe kako je ona moguća.

- Koncepti naših Tehnoloških parkova i njihovih nije u potpunosti isti. Naši će biti financirani sredstvima Europske unije, stoga moramo stirktno poštivati određene uvjete. No naša start-up poduzeća mogu računati na sredstva iz fondova tvrtki u Izraelu. Oni su zainteresirani za svaku inovativnu ideju i spremni su u nju investirati ukoliko je kvalitetna - rekao je Radelić.

Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić u Izraelu je na službenom putovanju bio s Josipom Borakom, direktorom Tehnološkog parka, predstavnicima Međimurske županije i Tehnološko-inovacijskog parka Međimurje te predstavnicima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.