Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić s priznanjem u društvu svog zamjenika Hrvoja Kovača (desno) i Damira Kužira Foto: Grad Lepoglava

Gradu Lepoglavi dodijeljeno priznanje za istaknutu praksu u sportu

| 29.3.2017. u 09:43h | Objavljeno u Sport

Udruga gradova na prigodnoj je svečanosti u zagrebačkom hotelu "Sheraton" dodijelila priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi. Među laureatima našao se i Grad Lepoglava kojem je dodijeljeno priznanje za istaknutu praksu u kategoriji sporta i to zahvaljujući tituli Europskog grada sporta koju je prvi u Hrvatskoj ponio upravo Grad Lepoglava.

Nagradu je ispred Grada Lepoglave preuzeo gradonačelnik Marijan Škvarić uz kojeg su svečanosti nazočili njegov zamjenik Hrvoje Kovač, tajnik Zajednice športskih udruga grada Lepoglave Damir Kužir te voditelj projekta "Lepoglava Europski Grad sporta" Emil Tkalec.

Sport za sve naš je cilj istaknut u gradskoj Razvojnoj strategiji, a što nastojimo oživjeti u svakodnevnoj praksi. Namjera je Grada da sportske i rekreacijske aktivnosti budu dio aktivnog života svih građana što će se odraziti na nastojanje da Lepoglava bude zdrav grad odnosno grad zdravih, zadovoljnih i u život zajednice integriranih ljudi, bez obzira na njihove godine ili tjelesne predispozicije. To je prepoznao i European Capitals of Sport Association (ACES Europe) koji je gradu Lepoglavi, prvom u Hrvatskoj, dodijelio ovaj prestižni naslov. Drago nam je vidjeti kako smo postali uzor drugim gradovima koji su slijedili naš primjer i koji sad nose istu takvu titulu – poručio je gradonačelnik Škvarić primivši priznanje od kolege Željka Turka, gradonačelnika Zaprešića ujedno i predsjednika Udruge gradova.

Ukupno su za dobivanje prestižnih INpuls priznanja nominirana 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave i to u kategorijama gospodarstva, suradnje, građana, kreative i sporta.

Prvoplasirani gradovi po kategorijama dobili su priznanja za najbolju praksu, dok su drugoplasirani i trećeplasirani gradovi dobili priznanje za istaknutu praksu u lokalnoj samoupravi. O dobitnicima priznanja odlučivali su tročlani nezavisni ocjenjivački odbori sastavljeni od stručnjaka za svako od navedenih područja koji su ocijenili nominirane prakse s obzirom na njihove rezultate, inovativnost i primjenjivost u drugim gradovima.

Program INpuls pokrenut je u studenom 2012. godine s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.