Gimnastičkom klubu Vindija 8 naslova prvaka države, 9 viceprvaka i 10 bronci na PH u Zadru

| 27.11.2023. u 11:48h | Objavljeno u Sport

U izvršnoj organizaciji Gimnastičkog kluba Salto Zadar u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru održano je Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici.

Nakon 19 godina Dalmacija je ugostila najbolje hrvatske gimnastičare i to njih 300 iz 33 kluba,a varaždinski Gimnastički klub Vindija osvojio je osam naslova prvaka države, devet titula viceprvaka i deset trećih mjesta.

Naslova prvaka Hrvatske osvajali su senior Mateo Žugec na konju s hvataljkama, junior Teo Bartolec na parteru, kadetu Karlo Gradiček i Adam Barulek na parteru, s time da je Karlo Gradiček postao prvak i na ručama, baš kao i Mark Horvat kod mlađih kadeta.

Prva su mjesta osvajali i mlađi junior Vinko Viljevac na preči i junior Luka Đurak također na preči.

Viceprvaci Hrvatske postali su mlađi kadeti Adam Barulek na parteru i Mark Horvat na preči,a kadet Vinko Viljevac bio je drugi u višeboju, na parteru, na konju s hvataljkama i na karikama. Senior Lovro Belošević osvojio je tri druga mjesta na parteru, ručama i preskoku

Na trećim su mjestima natjecanja okončali kadeti Janko Šagi na ručama, Vinko Viljevac na ručama, mlađi kadeti Mark Horvat na konju s hvataljkama, Adam Barulek na karikama, dok je junior Petar Žganjar osvojio četiri treća mjesta - u preskoku, na parteru, prečama i na konju s hvataljkama.

Senior Lovro Belošević bio je treći na karikama.

Četvrta su mjesta od članova Vindije zauzimali juniori Dominik Alković na parteru i Petar Žganjar u višeboju,peti su bili kadet Karlo Gradiček na karikama, mlađi kadet Adam Barulek na ručama, mlađi kadet Mark Horvat na karikama i kadet Karlo Gradiček u preskoku.

Kadet Janko Šagi bio je šesti u višeboju, mlađi kadet Adam Barulek zauzeo je sedma mjesta u preskoku i na preči, junior Andro Košić bio je osmi u višeboju, mlađi kadet Adam Barulek zauzeo je 10. mjesto na konju s hvataljkama, dok je junior Luka Đurak bio 11. u višeboju.