Garestin u Zagrebu domaćin Croatia Cupa i OP Varaždina

| 20.6.2016. u 11:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Konjičkog kluba Garestin jučer su na zagrebačkom hipodromu organizirali II. kolo Croatia Cupa i Otvoreno prvenstvo Varaždina u dresurnom jahanju. Ni loše vrijeme i pljuskovi nisu omeli jahače pa je tako na turniru sudjelovalo preko 50 jahačih parova.

Nela Novak pobijedila je sa svojom Kleopatrom u E i A utakmici u kategoriji jahača mlađih od 17 godina sa postocima 64,69% i 62,30%.David Hudoletnjak i Dyilian su također nastupili u E i A utakmici, osvojili su drugo mjesto za prvenstvo Varaždina sa 56,12%.

Tea Dušak Furjan i njen Kazo pobijedili su u E utakmici u kategoriji jahača starijih od 17 godina sa postotkom od 62,12%, u A utakmici plasirali su se na četvrto mjesto. Petra Carstens i Atos nastupili su u A i L utakmici, plasirali su se na šesto i deseto mjesto.

Pia Damjanić, koja je ujedno i mlada trenerica svih natjecatelja KK Garestin nastupila je sa 3 konja, Alfom, Frodom i Centaur Argonautom. Pia i Alfa pobijedile su u L utakmici sa postotkom od 63,56%. Sa Frodom i Argonautom nastupila je u M utakmici, osvojila je drugo mjesto u utakmici sa Argonautom i treće za Prvenstvo Varaždina sa Frodom.

Slijede pripreme članova Garestina za  Prvenstvo Hrvatske u dresurnom i preponskom jahanju