Futsal spektakl u Areni, susret reprezentacija Hrvatske i Japana

| 29.11.2015. u 09:57h | Objavljeno u Sport

Ljubitelje futsala večeras u varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi očekuje spektakl. Odigrat će se prijateljska utakmica futsal reprezentacija Hrvatske i Japana. Bit će to prvi dolazak Hrvatske u Varaždin, i prvo gostovanje Japana, prvaka Azije, u Hrvatskoj.

- Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 kuna, a prodavat će se dva sata prije početka utakmice na blagajni dvorane na Dravi. Očekujemo da će susretu nazočiti od dvije do dvije i pol tisuće ljudi. U najavi je dolazak veleposlanika japana u Hrvatskoj sa suprugom i dvojicom djelatnika veleposlanstva i osiguranje utakmice bit će na najvišoj razini. Dio od ukupnog prihoda ići će u humanitarne svrhe, a kome će dio sredstava donirati odlučit će HNS i ŽNS - rekao je tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.

Današnja utakmica je futsal reprezentaciji Hrvatske u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se igrati od 10. do 14. prosinca u Osijeku. Želja je da hrvatska vrsta pokuša ostvariti prvu ili drugu poziciju na kvalifikacijama u Osijeku, a s tih pozicija ide se u play off, gdje reprezentacije očekuju još dvije utakmice, kroz koje  se može direktno kvalificirati na SP 2016. u Kolumbiji. Nakon tih kvalifikacija reprezentaciju Hrvatske od 8. siječnja očekuju pripreme za Europsko prvenstvo početkom veljače u Srbiji. Za varaždinsku utakmicu izbornik Mato Stanković pozvao je 16 igrača, među kojima nema jednog od stožernih igrača hrvatske futsal reprezentacije Daria Marinovića, koji igra u Španjolskoj, a na nedavnom susretu je ozlijedio mišić. Reprezentativci su jučer u varaždinskoj Areni odradili dva treninga.

- Veselim se nastupu u Varaždinu, a nadam se da će u dvorani biti puno navijača, koji će gledati dobar susret nas i Japana. Uvjeren sam da ćemo na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo biti među prve dvije ekipe koje će iči u dodatne kvalifikacije. Što se tiče Europskog prvenstva dobili smo dosta tešku grupu, ali vjerujem u ovu generaciju koja je sposobna napraviti velike stvari - naglasio je hrvatski reprezentativac Kristijan Grbeša.

Prvi sudac današnje utakmice koja će početi u 18 sati bit će Danijel Janošević (Zagreb),drugi Nikola Jelić (Varaždin), treći sudac Saša Tomić (Zagreb), mjeritelj vremena bit će Dino Kramar (Varaždin), a delegat susreta Željko Franić (Varaždin).