Pobijedile renomirane ekipe iz Sarajeva i Ljubljane Foto: OK Kitro Varaždin

FOTO: Varaždinskim odbojkašicama dva naslova na međunarodnom turniru u Sarajevu

| 12.6.2017. u 21:27h | Objavljeno u Sport

Juniorska ženska ekipa Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin, u kojoj su igračice rođene 1999. godine i mlađe, te mlađa kadetska ekipa, sastavljena od igračica rođenih 2002. godine i mlađih, nastupile su na međunarodnom turniru u Sarajevu od 10. do 11. lipnja i osvojile naslov u obje kategorije. Juniorska ekipa je u finalu svladala OK Novo Sarajevo 2:0, dok su kadetkinje, također rezultatom 2:0, u finalu pobijedile OK Novi Grad. Turnir je okupilo petnaestak ekipa s područja bivše države, a Varaždinkama je ovo bio prvi takav međunarodni turnir.

- Ovaj turnir je bio važan za nas i djevojke da steknu neka nova iskustva i da odigraju nekoliko dobrih utakmica, a na kraju ispada da smo pobijedile sve susrete. Djevojke su otišle na novi nivo sa svojim pristupom i kvalitetom, a vratili smo se prezadovoljni i smatramo da smo na pravom putu - rekao je trener OK Kitro Varaždina Ivica Đolonga.

Osim ekipnih naslova, OK Kitro Varaždin je osvojio i pojedinačne nagrade. Jana Paljak je proglašena najkorisnijom igračicom, a Kaja Blaguški je dobila nagradu za najbolju obrambenu igračicu kod kadetkinja. Tamara Đolonga osvojila je nagradu za najbolju tehničarku, a Inka Inkret za najbolju igračicu u kategoriji juniorki.

- Predstavili smo svoj grad u najboljem svijetlu. Dobiti na turniru Ljubljanu i Sarajevo, koje su top tri ekipe u svojim ligama, je pravi pothvat i potvrda naše kvalitete - zaključio je Đolonga.

Galerija slika