Varaždin je bio razigran u posljednjem susretu ove sezone pred domaćom publikom Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin šesticom ispratio Solin, hat - trick Maria Sačera

| 12.5.2018. u 19:16h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina danas su u susretu 32.,pretposljednjeg kola Druge HNL na stadionu Varteksa, pred oko 1500 gledatelja, pobijedili sastav Solina rezultatom 6:0 i tako osigurali najmanje kvalifikacije za popunu Prve HNL.

Današnjom pobjedom, a porazom druge momčadi Dinama u Dugopolju, Varaždin je preuzeo drugo mjesto na tablici Druge HNL, uoči posljednjeg gostovanja ove sezone kod Hrvatskog Dragovoljca.

Hat trick na današnjem susretu postigao je Mario Sačer, koji je mrežu Solina pogađao u 5.,46. i 59. minuti, a po jednom su se među strijelce upisivali Josip Golubar u 30., Domagoj Drožđek u 37. minuti i Leonard Vuk u 75. minuti susreta.

Varaždin je otvorio utakmicu na najbolji mogući način. Već u 5. minuti domaćin je poveo, a strijelac je bio Mario Sačer. Akcija Varaždinaca išla je po lijevoj strani napada, Golubar je odigrao za Karla Težaka, koji je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor i ubacio loptu pred gol Solina, gdje je akciju pratio Sačer i iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu nemoćnog vratara Ivana Jelića.

U 9. minuti nova sjajna akcija Varaždinaca po lijevoj strani. Izbjegnuto je zaleđe obrane Solina i lopta je došla o Drožđeka, koji je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, no vratar Jelić je odbio loptu do Glavice, koji ju je snažnim udarcem iz blizine poslao u gredu, a loptu koja mu se ponovno vratila nije uspio zahvatiti na željeni način i prilika za povećanje vodstva je propala.

U 11. minut kapetan Jertec je oprobao udarac s oko 25 metara lijevo iskosa, ali je vratar Jelić uhvatio njegovu loptu.U 17. minuti zaprijetio je Solin. Baldo Cicijelj je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor Varaždinaca i snažno pucao, ali je vratar Nevistić obranio njegov udarac.

U 30. minuti Varaždin je povisio na 2:0, a strijelac je bio Josip Golubar. Akciju je poveo Domagoj Drožđek, koji se sjurio po desnoj strani, došao pred kazneni prostor Solina i odigrao u lijevu stranu kaznenog prostora za Golubara, koji je preciznim udarcem pogodio desnu stranu gola nemoćnog Ivana Jelića.

U 37. minuti i treći gol Varaždina, a strijelac je bio prvi strijelac Druge HNL Domagoj Drožđek, koji je pokrenuo akciju po lijevoj strani. Loptu je odigrao za Glavicu pred kazneni prostor, a ovaj je dodao za Sačera, koji je vratio za Glavicu, a ovaj za Drožđeka, koji je s 15 metara pogodio lijevu stranu gola Solina i postigao svoj 16 gol ovog prvenstva.

U 40. minuti u kaznenom prostoru Varaždina našao se Ivan Mastelić i pucao po zemlji, ali je Nevistić uhvatio njegovu loptu. Varaždin je u prvim sekundama nastavka prvenstva došao i do četvrtog gola, a strijelac je bio Mario Sačer, koji se sam po desnoj strani sjurio prema golu Jelića i bez poteškoća po drugi put na današnjem susretu zatresao mrežu gostiju.

Mario Sačer pogodio je i treći put mrežu Solina u 59. minuti. Sačer je izbio sam pred vratara gostiju i bez problema svladao nemoćnog Jelića, za svoj šesti gol ovog prvenstva.

Za šesti gol Varaždina pobrinuo se Leonard Vuk koji je nakon par sekundi provedenih u igri pospremio loptu u mrežu iz neposredne blizine na dodavanje Dejana Glavice.