Varaždin je uvjerljivo sa 6:0 svladao Zelengaja u Donjem Kućanu Foto: Martin Novosel

FOTO: Varaždin s tri gola po poluvremenu bolji od Zelengaja, Ivančica prošla Bednju nakon penala

| 4.9.2019. u 18:58h | Objavljeno u Sport

Danas su se odigrani svi susreti osmine finala Kupa ŽNS-a Varaždine. Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je prvoligaš Varaždin na gostovanju kod četvrtoligaša Zelengaja kojeg je svladao sa 6:0. Prvo poluvrijeme je završilo vodstvom Varaždina 3:0, golovima Vedrana Vrbanića (AG) u 2., Tomislava Turčina u 3. i Leonarda Vuka u 7. minuti, a u drugom poluvremenu su strijelci bili Filip Tomašković u 62., Dominik Glavina u 73. i  Jozef Kuqi u 82. minuti susreta.

Derbi dvoje četvrtoligaša odigran je u Beletincu, gdje je domaća Bednja nakon 2:2 protiv Ivančice u regularnom dijelu susreta, poražena u izvođenju kaznenih udaraca s 5:3. Bednja je povela u 25. minuti golom Jakova Klopotana, Leon Gregur je izjednačio u 36., u 38. novo 2:1 vodstvo je Bednji donio Roberto Bregović, dok je 2:2 postavio Matija Friščić u 56. minuti.

Varteks je bio favorit na gostovanju kod Obreša iz Svetog Ilije, ali im je dugo trebalo da slome svog protivnika rezultatom 2:0. Golove vrijedne četvrtfinala Kupa zabili su Roberto Skoliber u 72. minuti i Boris Kosir u 81. minuti susreta. 

U četvrtifinale su se plasirali i Nedeljanec koji je neočekivano s 3:0 slavio na gostovanju kod Podravine u Ludbregu, Orač je svladao Novi Marof s minimalnih 1:0, Sloboda ŠN je bila bolja od Dubravke-Zagorca s 3:2, Dinamo 01 je prošao Dravu Ajax s 5:3 poslije jedanaesteraca, dok je u regularnom dijelu rezultat bio 1:1, a Polet iz Tuhovca je s 5:3 bio bolji od šemovečke Mladosti na gostovanju.

Označeno u