Općini Trnovec Bartolovečki 405 tisuća kuna za uređenje Radničke ulice

VV | 21.6.2018. u 11:49h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki kreće se s uređenjem Radničke ulice u Trnovcu, točnije preostale dionice u duljini od 600 metara, za što je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobiveno 405 tisuća kuna.

Ugovor o dodjeli sredstava potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar predao je načelniku Zvonku Šamecu na prigodnoj svečanosti održanoj u srijedu u Vinici.

Riječ je o sredstvima koja su dodijeljena preko javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini spomenutog ministarstva. Uz to, Općina će uložiti dio vlastitih sredstava kako bi se do kraja uredila spomenuta ulica. Prema riječima načelnika Zvonka Šameca sredstva će se utrošiti za uređenje rubnika, sustava odvodnje
oborinskih voda te navlačenje novog sloja asfalta.

– Radnička ulica jedna je od frekventnijih ulica u Trnovcu. Prije nekoliko godina uređen je dio ulice, a izgrađen je i rotor koji je smirio promet i povećao sigurnost u tom dijelu naselja. Sada je na red došlo preostalih 600 metara ulice. Na taj način u potpunosti će se urediti Radnička ulica – izjavio je Šamec nakon dobivanja odluke o sufinanciranju uređenja ulice.

Načelnik je dodao i da uređenje ulice znači i veću sigurnost u prometu budući da osim vozila tu cestu koristi i veliki broj pješaka te biciklista.

Prilikom podjele odluka potpredsjednik Vlade je naglasio da, iako su to sredstva s nacionalne razine, ona pripadaju gradovima i općinama. Rekao je da su sredstva dodjeljivali prema potrebama i onima koji u zadnjih desetak godina nisu dobili gotovo nikakva sredstva. Istaknuo je da je upravo sjever Hrvatske bio zakinut i da se sada to ispravlja. Štromar drži da je ova Vlada napravila najviše upravo na decentralizaciji. Kazao je kako je ovoga puta od svih sredina najviše dobila Varaždinska županija te zaključio da gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije rade najbolje projekte.

Inače, odluka dodijeljena Općini Trnovec Bartolovečki jedna je između 26 odluka koje su u srijedu dodijeljene načelnicima i gradonačelnicima s područja Varaždinske županije. Spomenutih 26 projekata ukupne je vrijednosti 6 milijuna kuna.