Vodeći gol Lonarda Vuka na današnjem susretu Varaždina i Varteksa u 34. minuti susreta Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pobijedio Varteks, Jalžabet bolji od Vinice, a Nedeljanec od Poleta

| 3.10.2018. u 17:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U današnjem susretu četvrtfinala Kupa ŽNS-a na stadionu Varteksa pred oko 600 gledatelja, sastali su se drugoligaš Varaždin i četvrtoligaš Varteks. Varaždin je ostvario prolaz u polufinale županijskog Kupa zahvaljujući golovima Leonarda Vuka u 34. minuti i Borne Miklića u 77. minuti nadmetanja, a četvrtoligašu nije u ostvarenju boljeg rezultata pomogla ni podrška koju su im White Stonesi davali  tijekom cijelog susreta.

Bila je to repriza polufinala županijskog Kupa prošle i pretprošle sezone. Varaždin je počeo susret samo s dva igrača, Vukom i Martinagom, koja su odradila subotnji prvenstveni susret u Solinu, gdje su ostvarili petu prvenstvenu pobjedu, dok je Varteks zaigrao u najjačem sastavu.

Za Varaždin su utakmicu počeli Gavranović, Perković,Brlečić, Glavica, Vuk, Težak, Kulenović, Martinaga, Kolarić,Stolnik i Miklić. Varteks je susret počeo u sastavu Domjan, Novoselec,Radić,Karić,Kuhar,Orehovec, Vuković,Nježić, Broz,Kukec i Šoštarić.

U prvom dijelu, koje će se brzo zaboraviti, u 30. minuti zabilježen je i prvi udarac prema golu. Slododan je udarac bio za Varteks, s oko 19 metara lijevo iskosa, loptu je primio Šoštarić iz slobodnog udarca pogodio je živi zid Varaždina,a odbijenu je loptu poslao po zemlji točno u ruke vratara Gavranovića.

Iako trener Varaždina Miljenko Mumlek nije mogao biti zadovoljan onim što su prezentirali njegovi igrači u prvom dijelu, domaćin je u 34. minuti ipak došao u vodstvo. Stolnik je iz svog dijela terena pred gol Varteksa proigrao Dejana Glavicu, koji je izbjegao zaleđe, izašao po lijevoj strani sam pred vratara Luku Domjana, koji je obranio njegov udarac, ali je lopta otišla u desnu stranu kaznenog prostora pred gol Varteksa, gdje ju je iz neposredne blizine u mrežu ubacio Leonard Vuk.

U 42. minuti akcija Varteksa no Matiji Kuharu je u posljednji trenutak loptu s noge u korner skrenuo Marko Stolnik, a nakon kornera Tihomir Šoštarić je iz neposredne blizine loptu poslao pod gredu gola Varaždina, gdje je bio vratar Dinko Gavranović i loptu odbio u korner. U 45. minuti sjajan udarac Leonarda Vuka nakon akcije po desnoj strani, ali je vratar Luka Domjan obranio njegovu loptu.

U drugo poluvrijeme Varteks je krenuo s Lukom Modrićem umjesto Veldina Karića, dok trener Mumlek ništa nije mijenjao. Odlučio se na promjenu u 54. minuti kada je umjesto Leonarda Vuka u igru ušao Emanuel Črnko. U 65. minuti odbijenu loptu od obrane Varteksa Matija Kolarić odlučio se od prve poslati prema golu no snažan je udarac završio iznad grede gola Luke Domjana.

Na 2:0 povisio je Borna Miklić na dodavanje Dejana Glavice nakon prodora s lijeve strane i ubačaja po zemlji pred gol za potpuno samog Miklića kojemu iz blizine nije bilo teško zatresti mrežu Varteksa.

U polufinale županijskog Kupa osim Varaždina plasirali su se i Jalžabet koji je u Vinici pobijedio istoimenog domaćina sa 4:0 i Nedeljanec koji je kao domaćin s 3:0 bio bolji od Poleta iz Tuhovca.